Manastırlar Merkezi Konstantinopolis

Tarihler: 14 Ekim 2009 Çarşamba ~ 14 Ekim 2009 Çarşamba 14 Ekim Çarşamba

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Ücret: Katılım ücretsizdir. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: İTÜ Taşkışla Binası 213 no.lu Konferans Salonu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (212) 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2009 ~ Eki 14, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi Voyvoda Caddesi Toplantıları devam ediyor: “Manastırlar Merkzi Konstantinopolis”

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları, yaz aylarında verilen aradan sonra, Ekim’de tekrar takipçileriyle buluşuyor. Müze binasının restorasyona girmesi nedeniyle, İTÜ Taşkışla binasında düzenlenecek toplantılar, Dr. Esra Güzel Erdoğan’ın “İstanbul Söyleşileri” kapsamında gerçekleştireceği sohbetle başlayacak. “Manastırlar Merkezi Konstantinopolis: Geç Dönem Manastırları ve Banileri (1261 - 1453)” konulu toplantı, 14 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da yapılacak. Söyleşide, 1261 yılındaki Latin işgalinin ardından, geç dönem manastırların kazandığı yeni anlamlar anlatılacak.

Latin işgalinin sona ermesinin ardından, Konstantinopolis’te yoğun bir inşa faaliyetinin olduğu görülür. Latin döneminde mal varlığını kaybeden, harap olan manastırlar artık yeni bir anlam kazanmıştır. Bu kurumlar, zengin sınıfın kendi ayrıcalıklı hayatını sürdürme isteğine hizmet eden yapılara dönüşür. İçe kapalı kurumlar haline gelen geç dönem manastırları, sadece ayrıcalıklı bir sınıfın hayatını sürdürmesine yardımcı olmayı hedefleyen yapılara dönüşerek, manastır yaptırma geleneğinden ve kutsal amaçlarından uzaklaşır. Manastırlar, bir yandan üst sınıfın döneme dair politik, ekonomik ve sosyal çalkantılardan kendini korumasına yardımcı olurken, diğer yandan onların, yaptıkları bu eserle sonsuza dek anılmalarını sağlar.

Osmanlı Bankası Müzesi binasının restorasyonu nedeniyle, müzenin 2009 - 2010 dönemindeki bütün etkinlikleri, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT