Mario Levi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Işık’ta

Tarihler: 06 Mart 2012 Salı ~ 06 Mart 2012 Salı Saat:13:00

Yer: FMV Ayazağa Işık Okulları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2012 ~ Mar 6, 2012

Yazar Mario Levi Dünya Kadınlar Günü kutlaması kapsamında 6 Mart’ta FMV Ayazağa Işık Okulları’nda okurlarıyla buluşuyor. Saat 13.00’te Maslak’taki okul kampüsünde yapılacak buluşmada Mario Levi kadınların dünyasını onları anlamaya çalışan bir erkek gözüyle anlatacak.

Mario Levi’nin ilk kitabı Jacques Brel: Bir Yalnız Adam 1986 yılında yayınlandı. 1990 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Bir Şehre Gidememek otobiyografik özellikler taşır ve yazarın hem aşkları, hem de çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 1991 yılında ikinci kitabı Madam Floridis Dönmeyebilir İstanbul’un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlarına yer verir. 1992 yılında daha çok bir “anlatı” olarak görmeyi yeğlediği ilk romanı En Güzel Aşk Hikayemiz'i yazdı. 1993’te başladığı İstanbul Bir Masaldı adlı kitabını altı yılda bitirerek 1999 yılında yayınladı. Bu kitap da yirmili yıllar ile seksenli yıllar arasında İstanbul’da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir. Şehrin öteki azınlıklarından kahramanlar bu hikâyede de görünür. Bu eseriyle 2000'de Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. Lunapark Kapandı ve Bir Yaz Yağmuruydu adlı kitapları 2005 yılında yayımlandı. Karanlık Çökerken Neredeydiniz 2009 yılında, İçimdeki İstanbul Fotoğrafları 2010 yılında okurla buluştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT