Michael Featherstone: İkonalar ve Bizans Kültürel Kimliği

Tarihler: 20 Nisan 2011 Çarşamba ~ 20 Nisan 2011 Çarşamba 18:30

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2011 ~ Nis 20, 2011

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul`a ilişkin tarih, arkeoloji, tarihi topografya, sanat tarihi gibi konularda, uzman araştırmacılar tarafından Pera Müzesi Oditoryumu`nda sunulan konferanslara devam ediyor.

20 Nisan Çarşamba saat 18:30’da Michael Featherstone’ın “İkonalar ve Bizans Kültürel Kimliği” adlı konferansı gerçekleşecek.

Genellikle dini bir bakış açısıyla ele alınan İkonakırıcı ihtilaf, Bizans’taki kültür mirası üzerine de bir tartışma yaratmıştı. 7. ve 8. yüzyılların yıkıcı etkilerinden kurtulmayı başarmış bazı eski aristokratlar ikonaların, hem ruhani kurtuluş hem de kültürel kimlikleri için gerekli olduğuna inanıyorlardı. İkonakırıcılar sadece sapkın değil, aynı zamanda, barbardı. Constantinus’un imparatorluk geleneğine, yani eski Roma’ya ihanet eden bir kitleydi.

Konferans dili ingilizce, simultane çeviri yapılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT