Müstakbel -Türk’ten Sözde Vatandaşa:Cumhuriyet ve Kürtler

Tarihler: 23 Mayıs 2009 Cumartesi ~ 23 Mayıs 2009 Cumartesi 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2009 ~ May 23, 2009
“Müstakbel -Türk’ten Sözde Vatandaşa:Cumhuriyet ve Kürtler” Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), “Cumhuriyet Türkiyesi’ni Anlamak” konulu Çağdaş Türkiye Tarihi Seminerleri kapsamında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mesut Yeğen’i ağırlayacak. Yeğen, “Müstakbel -Türk’ten Sözde Vatandaşa: Cumhuriyet ve Kürtler” başlıklı kitabından yola çıkarak 23 Mayıs Cumartesi günü saat 14:30’da, yapacağı konuşmada, Türkiye siyasetinin temel aktörlerinin Kürt meselesini nasıl ve hangi kavramlar aracılığıyla algıladığını ele alacak.

Kitapta yer bulan yazılar, “Türk milliyetçiliğinin farklı versiyonları, Türk solu, bürokrasi, siyasi partiler ve sıradan yurttaşlar, Kürt meselesini nasıl görüyor?” sorularına yanıt vermeye çalışıyor. Çalışmanın merkezi iddiası ise şu: Kürt meselesine dair toplam algıda büyük bir değişiklik ihtimali belirmiştir. Buna göre, Türkiye siyasetinin temel aktörleri olan Kürt yurttaşları, neredeyse bütün bir cumhuriyet dönemi boyunca esas olarak “müstakbel-Türkler” olarak algılamış ve Kürt meselesinin asimilasyon üzerinden çözülebileceğine iman etmişken, son birkaç yılda bu algının ve inancın giderek zayıfladığını gösteren işaretler ortaya çıktı. Kürtlerin müstakbel-Türkler olduğuna dair inancın bugün eskisi kadar güçlü olmadığını savunan çalışma, algı değişikliğinin Kürt yurttaşların tecrübe ettikleri yurttaşlık pratiklerinde de bir değişikliğe yol açmasının muhtemel olduğunu savunuyor.

OBM’de her ayın üçüncü cumartesi günü 14:30-17:00 saatleri arasında “Cumhuriyet Türkiyesi’ni Anlamak” temasıyla düzenlenen seminerler, yayımlanmış eserler ve yazarlarından yola çıkarak, cumhuriyet döneminde Türkiye’nin karşılaştığı ana sorunlara eleştirel bakmayı amaçlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT