Nasıl Önem Vermeli?

Tarihler: 30 Ocak 2009 Cuma ~ 30 Ocak 2009 Cuma 30 Ocak 2009 Cuma

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi (OBM)

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 30, 2009 ~ Oca 30, 2009
“Destek Üzerine” konuşmaları Jan Verwoert ile “Nasıl Önem Vermeli?” sorusuna cevap arıyor
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nin “İstanbul Misafirleri Programı” kapsamında Türkiye’de bulunan Mimar ve Sanatçı Celine Condorelli’nin düzenlediği “Destek Üzerine” adlı konuşma dizisi Jan Verwoert ile devam ediyor. Dizinin “Nasıl Önem Vermeli?” adlı dördüncü buluşması, 30 Ocak 2009 Cuma günü saat 18:30’da, Osmanlı Bankası Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Jan Verwoert konuşmasında, bizi siyasi etik sorusuna geri döndüren önem kavramının nasıl en belirgin destek unsuru olduğunu araştırıyor.

“Kendini bir şeye adama” siyasetini uygulamak ve bir şeyi yapabilmek, bir başkasına borçlu olduğunuzu fark etmek, önem vermenin değerini kabul etmek anlamına geliyor. Bir şeyi, başkasını veya başka bir şeyi önemsediğiniz için yaparsınız. Bu önemseme, size harekete geçme gücünü verir. Bu, sadece önem verdiğiniz birisi veya bir şey için harekete geçmemek söz konusu olmadığından, ya da gerçekten önemsediğiniz şey bunu gerektirdiğinden böyle değildir. Buna değinmek bizi iki ayrı mücadeleyle karşı karşıya getirir. İlki, aracılığımızın koşullarını kendi ifadelerimizle tanımlayabilmek için anlamaktır. İkincisi, icra ettiren sosyal baskıya meydan okumak ve tüketimin baskıcı seçeneklerinin verdiği sözlerden kaçınmak için yardımcı olan başka bir aracılığı ve toplum düzenini hayal etmek.

Jan Verwoert Berlin’de yaşayan bir sanat eleştirmenidir. Munich Kunstverein’in danışma kurulu üyesi olmakla beraber İsveç’teki Umea Akademisi ve Londra’daki Kraliyet Sanat Akademisi’nde (Royal College of Art) güncel sanat ve teori alanlarında misafir profesörlük yapıyor. 2005’ten bu yana da Rotterdam’daki Piet Zwart Enstitüsü’nde “Imagined Communities” seminerinde ders veriyor. Yardımcı editörlüğünü yaptığı “Frieze” dergisinde çalışmanın yanı sıra, Afterall, Metropolis M, Springerin ve sanatçı kataloglarında güncel sanat üzerine yazılar yazıyor. Verwoert, hedonist, romantik, kişisel, duygusal, melodramatik ve nükteli olan, arzuyu ifade eden, kimliğin veya fanatik kollektifliğin yöntemleriyle uğraşan ve popüler kültürle ilgili çekici, değersiz, tuhaf veya sapkın olan her şeyi araştıran sanattan büyülendiğini belirtiyor.

“Destek Üzerine”, British Council tarafından destekleniyor. Jan Verwoert konferansı Goethe Institute İstanbul tarafından desteklendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT