Osmanlı şairlerinin aşkları, rüyaları, arkadaşlıkları gözler önüne seriliyor

Tarihler: 19 Haziran 2009 Cuma ~ 19 Haziran 2009 Cuma 19 Haziran 2009 Cuma Saat : 09.00-18.00

Yer: Hollanda Araştırma Enstitüsü

Adres: İstiklal Cad. Nur-i Ziya Sok. 5 (Odakule’nin karşı sokağı) Beyoğlu. İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 19, 2009 ~ Haz 19, 2009
Osmanlı şairlerinin aşkları, rüyaları, arkadaşlıkları gözler önüne seriliyor
Hollanda Araştırma Enstitüsü, Koç ve Yıldız Üniversiteleri’nin desteği ile 19 Haziran 2009 Cuma günü Hollanda Araştırma Enstitüsü’nde “Aşık Çelebi Sempozyumu” gerçekleştiriliyor. Sempozyum ile Osmanlı şair, bilgin ve mutasavvıflarının hayatlarını anlamak ve bizlere sunduğu dünya üzerinde düşünmek amaçlanıyor.
Aşık Çelebi’nin, Osmanlıların hayat hikayelerini, şair ve bilginlerin aşkları, rüyaları ve arkadaşlıklarını irdelediği eserleri Osmanlı’nın renkli kültür hayatı ve on altıncı yüzyıl hayatını anlamamız için bize çok özel bir kaynak sunuyor. Anlattığı yaklaşık dört yüz şairin hayat hikayeleri üzerinden, on altıncı yüzyıl başındaki İstanbul meyhanelerinde ve bahçelerinde dolaşmak, şairlerin meclislerine konuk olup tartışmalarına katılmak mümkün. Kim kime aşık oldu, kimler arkadaş ve kimler düşmandı, en cömert hamiler kimlerdi, padişahlarla ilişkiler nasıldı, hangi bağlamlarda şiir söyleniyordu, ve bu şiirler nelerdi öğrenebiliyoruz.

Bu eser üzerinden Aşık Çelebi’nin bizlere sunduğu kültür dünyasını anlamayı amaçlayan “Aşık Çelebi Sempozyumu”, Hollanda Araştırma Enstitüsü, Koç ve Yıldız Teknik Üniversiteleri’nin işbirliğiyle, 19 Haziran Cuma günü saat 09.00-18.00 saatleri arasında Hollanda Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek.
Hatice Aynur (YTÜ), Aslı Niyazioğlu (Koç Ü.) ve Jan Schmidt (U. Lediden) tarafından düzenlenen etkinliğe; Başkent, Bilgi, Chicago, Koç, Leiden, Nevşehir ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler katılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT