Özgür Uçkan Konuşması

Tarihler: 18 Mayıs 2011 Çarşamba ~ 18 Mayıs 2011 Çarşamba 18:30

Yer: Salt Beyoğlu

Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2011 ~ May 18, 2011

“Şimdi Hüseyin hayatta olsaydı çok matrak olurdu. Bu satırları 29 Nisan 2011 tarihinde, yerel saatle 22.44’te yazıyorum. Sanırım Türkiye’de saat 00.44, dolayısıyla 30 Nisan 2011. Hüseyin burada olsaydı, eminim eğlenirdik… Ne de olsa ‘son devrimin ülkesi’ndeyim (Mısır’ı saymazsak).

Konuşmamın çerçevesini Hüseyin ile birlikte yazdığımız ve Kitap-lık’ta yayımladığımız bir yazı üzerine kuracağım: Rimbaud Burcunda Bir ‘Büyük Oyun’... (Kitap-lık Dergisi, S: 26, Mart-Nisan 1997, Yapı Kredi Yayınları, sf. 26-30) Yani size anlatacağım hikâye, ‘oyun teorisi’nin değil, ‘homo ludens’lerin hikâyesi… Size ‘asli olan’ın hikâyesini anlatacağım… 21. yüzyılın son devrimini yapmış bir ülkeden yazıyorum bunları… Boşuna değil. İroninin kıymetini bilin.”

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde ders veren Dr. Özgür Uçkan, Türkiye İhracatçılar Meclisi bilgi ekonomisi danışmanı ve Türkiye Bilişim Vakfı bilgi ve iletişim teknolojileri politikaları danışmanıdır. Çeşitli dergilerde ve internet yayınlarında politika, insan bilimleri, medya, kültür-sanat, enformatik, kent planlaması, ekonomi, internet ve hukuk konularında düzenli olarak makaleleri ve çevirileri yayımlanmaktadır. “E-Devlet, E-Demokrasi ve Türkiye” adlı yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Haftalık bilgi teknolojileri dergisi BThaber’de köşe yazarıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT