Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

Tarihler: 17 Nisan 2009 Cuma ~ 18 Nisan 2009 Cumartesi 17-18 Nisan

Yer: Bilgi Üniversitesi

Nereden Alınır: http://open.bilgi.edu.tr – http://senlik.linux.org.tr

Telefon: 212 444 0 428 - 212 3115188

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2009 ~ Nis 18, 2009
BİLGİ’de “Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009” ve “8. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği “Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri” etkinliğinin altıncısına, Linux Kullanıcıları Derneği`nin düzenlediği “Linux ve Özgür Yazılım Şenliği” etkinliğinin sekizincisine ev sahipliği yapıyor. Etkinliğe, her sene bilişim alanında uluslararası arenada tanınmış kişiler konuşmacı olarak katılıyor. 17-18 Nisan tarihlerindeki bu yılki etkinliğin konukları arasında, özgür yazılım dünyasının web teknolojileri alanında tanınmış isimleri Douglas Crockford ve Jonathan Conradt da bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği tarafından organize edilen “Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009” ile “8. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği”; yazılım endüstrilerini geliştirmek, yazılım maliyetlerini düşürmek, bilgisayar okuryazarlığını arttırmak amacıyla özgür yazılım ve GNU/Linux konularında ulusal ve uluslarararası düzeyde uzman isimlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye`nin özgür yazılım ve açık kaynak konularında daha fazla biliçlenmesinin ve üretime geçmesinin amaçlandığı etkinlikte, geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye`de özgür yazılım ve bilişim teknolojileri alanlarında yaşanan önemli gelişmeler tartışılacak. Bu yılın konukları arasında Javascript programlama dilinin yaşayan en önemli otoritelerinden Douglas Crockford, Google Chrome web tarayıcısı program yöneticisi Jonathan Conradt bulunuyor.

İlgilenen herkesin katılımına açık olan etkinlikler, ücretsiz gerçekleşecek.

Douglas Crockford
Javascript programla dilinin yaşayan en önemli otoritelerindendir. JavaScript: The Good Parts kitabının yazarıdır. ECMAScript standardını yöneten ECMA TC39 komitesinin üyesidir. Veri değiş tokuş standardı olan JSON`un mucididir.

Jonathan Conradt
Google Chrome Web Tarayıcısı program yöneticilerindendir. Çalışma alanları arasında açık kaynaklı WebKit entegrasyonu ve eklentiler, yine açık kaynaklı V8 Javascript motoru, eklentiler bulunmaktadır. Google`dan önce Microsoft`ta, Microsoft`un MediaCenter IPTV ürünü için gömülü XHTML tarayıcı program yöneticiliği yaptı. Microsoft`tan önce de Gallup Organizasyonu`nun web tabanlı anket ve analiz sistemini oluşturdu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT