Rakipleri Çıldırtmanın Yolları

Tarihler: 22 Ekim 2008 Çarşamba ~ 23 Ekim 2008 Perşembe

Yer: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Adres: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2008 ~ Eki 23, 2008

Dünyanın en önemli markalarından birinin yaratıcılarından olan Guy Kawasaki, Perakende Günleri 08 için Ekim ayında Türkiye’ye geliyor. “The Art of the Start”, “Rules for Revolutionaries” gibi birçok kitabı ile bestseller listelerinde ilk sıralarda yer alan Apple markasının yaratacılarından Kawasaki, iş dünyasında “Rakipleri Çıldırtmanın Yolları”nı ve farklı sektörlerdeki rekabet üstünlüğü için altın kuralları paylaşacak.

Dünyanın en ünlü markalarından Apple’ın yaratıcılarından biri olan Guy Kawasaki, işinde devrim yaratmak isteyenlere, zor zamanlardan korkmayanlara ve rekabet gücünü artırmak isteyenlere “Rakipleri Çıldırtmanın Yolları”nı Perakende Günleri 08’de anlatacak. Rakipleri yok etmek ya da onları piyasa dışına itmek yerine “karışıklık” yaratmak gerektiğini vurgulayan Kawasaki, rekabet stratejilerindeki mevcut kilişeleri yıkarak yeni ufuklar açmak için ilginç önerileri, kendi deneyimlerini ve dünya çapındaki çarpıcı örnekleri katılımcılarla paylaşacak.

Perakende sektöründe, yeni uygulamaların tartışıldığı, karşıt görüşlerin paylaşıldığı, sınırsız işbirliği olanaklarının yaratıldığı en büyük buluşma noktası Perakende Günleri, sektörün bilgi ve gelişim platformu olmaya devam ediyor. Soysal tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük konferansı olma özelliğine sahip Perakende Günleri’nin 8’incisi bu yıl, 22–23 Ekim 2008 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Bu yıl Perakende Günleri’nin önemli konuşmacılardan biri olan Guy Kawasaki, şu an Garage Technoloy Ventures risk sermayesi şirketinin tepe yöneticisi olarak görev yapıyor. Stanford Üniversitesi psikoloji eğitimin ardından UCLA’da MBA yapan Kawasaki, “The Art of the Start”, “Rules for Revolutionaries”, “How To Drive Your Competition Crazy” “Selling the Dream”, “The Macintosh Way” gibi aralarında birçoğu bestseller olmuş kitabı bulunuyor. Kawasaki’nin Perakende Günleri’nde paylaşacağı rekabet stratejilerinden birkaçı ise şöyle sıralanıyor:
Kawasaki için “ İyi Düşman” Kavramı
“Girişimcilere yön veren deha” olarak nitelendirilen Kawasaki bilinenin aksine mevcut iyi düşmana karşı savaşmanın iş ortakları ve çalışanları daha fazla motive ettiğini ve şirketlere daha fazla itibar kazandırdığını belirtiyor. Genellikle bir endüstrinin lideri olan oturmuş, köklü firmaları “iyi düşman” olarak nitelendiren Kawasaki, “kötü düşman”ın ise yeni kurulmuş veya yükselmekte olan saldırgan, açgözlü ve hırçınca hareket etmeye istekli olan kurumlar olduğunu vurguluyor.
Rakipleri yok etmeye çalışmayın.
Global pazarda her firmanın rekabet üstünlüğünü yakalayabilmesi için yapması gerekenleri Perakende Günleri’nde katılımcılarla paylaşacak olan Kawasaki “Rakibi yok etmeye çalışmak yerine “karışıklık” yaratmanın gerektiğini vurguluyor. “Rakibiniz halka açık bir şirketse, onun hakkında en iyi bilgi edinme yolu, hisse senetlerinden almaktır” diyen Kawasaki, konferansta “Düşmanı yok ederek değil, dostluk kurarak safdışı etme”nin formüllerini ve global pazardaki ilginç örnekleri de anlatacak.
Rakipler karşısında Napolyon Savaşı:
Rekabet üstünlüğünü kazanmak için rakipler karşısında, “Napolyon’un Montenotte Savaşı’nda yaptığı gibi “böl ve kazan” kuralının uygulanması gerektiğine değinecek olan Kawasaki, rakibin önce zayıf noktalarına saldırıp zafer kazanmanın ve zaferden doğan moral bozukluğundan faydalanıp sonraki hedeflere saldırmanın püf noktalarını da katılımcılarla paylaşacak. Şirket modelleri için; “Memnun İnekler”, “Liderler”, “Yeni Yükselenler” ve “Gerillalar” olarak ilginç tanımlarda bulunan Kawasaki; konferansında dünyaca ünlü birçok firmadan da çarpıcı örnekler verecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT