Ressamların Gözüyle İstanbul Söyleşileri Devam Ediyor

Tarihler: 20 Ocak 2010 Çarşamba ~ 20 Ocak 2010 Çarşamba 18:00

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir

Adres: İstikal Caddesi Şahkulu Bostan Sokak No: 8 Tünel / Beyoğlu - İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 2931270

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 20, 2010 ~ Oca 20, 2010
Peyami Gürel’in sunduğu “Ressamların Gözüyle İstanbul“ söyleşilerinin bu ayki konuğu ressam Nevbahar Aksoy ve Semiha Binzet. Bu ay üçüncüsü düzenlenecek olan söyleşinin ana teması yine “İstanbul” olacak. Geçtiğimiz ay Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde suluboya ustası Burhan Özer ve Peyami Gürel’in İstanbul deneyimleri ve bu güzel şehrin kendilerinde yarattığı izlenimler üzerine yaptıkları sohbet oldukça ilgi görmüş ve izleyicilere farklı bir deneyim yaşatmıştı.

Bu ay ise 10 yaşında iken “Üstün Yetenekli Çocuklar” bursundan yararlanarak Paris’e giden, orada öğrenim görerek yıllarca Fransa’da yaşayan ve resimlerinin ana teması kalabalık insan grupları ve İstanbul olan Nevbahar Aksoy ile gravür ustası olan Semiha Binzet konuk sanatçı olarak Peyami Gürel ile İstanbul’u konuşuyor olacak.

Nevbahar Aksoy, resimlerinde düz renkler kullanarak pazar yerlerini, park ve bahçelerde dinlenen insanları, özellikle İstanbul Eminönü meydanındaki yaya geçitlerini, uçuşan güvercinleri, insan kalabalıklarını kent estetiğine uyarlanmış bir disiplin içinde işleyen ve Türk Resim Sanatı adına önemli hizmetleri olmuş bir ressammız. Şu anda Beyoğlu’nda Yetenek Sanat Merkezi’nin işletmeciliğini yürüten ressam, aynı zamanda çalışmalarına da burada devam etmektedir.

Yine Yetenek Sanat Merkezi’nin sanatçılarından biri olan Semiha Binzet ise 1978 yılında İngiliz Kültür’den aldığı bursla “City and the Guilds of London High School” da özellikle gravür üzerine eğitim almış ve yurtdışında pek çok sergilere katılmıştır.

Gelin İstanbul’u bir de ressamların gözünden dinleyin. Neleri görememiş olduğunuzu fark ettiğinizde çok şaşıracaksınız

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT