Salı Toplantıları: TAY (Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri) Projesi

Tarihler: 09 Aralık 2003 Salı ~ 09 Aralık 2003 Salı 9 Aralık Salı Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:285 Galatasaray-Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 9, 2003 ~ Ara 9, 2003
SALI TOPLANTILARI: Arkeoloji
TAY (Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri) Projesi
Konuşmacı: Oğuz Tanındı
Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri - TAY Projesi, Türkiye’deki tüm arkeolojik buluntu yerlerinin kronolojik bir envanterinin çıkartılması; bu bilginin ulusal ve uluslararası platformda paylaşılması amacına yönelik olarak tasarlandı ve yürütülüyor. 10 yıldır bağımsız olarak ve gönüllü bilim insanları tarafından sürdürülmekte olan proje, türünün dünyadaki ilk ve şimdilik tek örneği. İlk kez bu projeyle arkeolojik yerleşmeler, höyükler, tümülüsler, anıtlar, mezarlıklar, ören yerleri tek tek belgeleniyor ve Türkiye’nin kültür envanterinin çıkartılması için sistematik bir araştırma yürütülüyor. Bu veriler basılı ortamda ve internet üzerinden yayınlanıyor (http://tayproject.org). Diğer yandan proje, ülkenin tüm bölgelerinde yoğun olarak sürmekte olan arkeolojik tahribatı izliyor, kamuoyu ve yetkilileri uyarıyor. TAY, korumaya yönelik olarak, Türkiye’nin arkeolojik envanterini oluştururken, dünü ve bugünü yarına emanet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT