Salt Beyoğlu’nda Bu Hafta

Tarihler: 25 Ekim 2011 Salı ~ 29 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: Salt Beyoğlu

Adres: İstiklal Cad. No.136 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2011 ~ Eki 29, 2011

İstanbul’un filmini nereden çeksek?

Aylık sinema dergisi Altyazı’nın Yayın Kurulu Üyesi ve Yazarı Zeynep Dadak, New York Üniversitesi Sinema Çalışmaları Bölümü’nde doktorasına devam ediyor. 2001’den bu yana kısa film, belgesel ve video klipler çeken Dadak, son dönemde, yönetmenliğini Merve Kayan’la birlikte üstlendiği “Mavi Dalga” adlı ilk uzun metrajlı filmi üzerine çalışıyor. Konuşma dili Türkçedir.

Zeynep Dadak
25 Ekim Salı
18:30

Yayalaştırma İstanbul’u erişilebilir kılıyor mu?

Yük. Mim. Dr. Sait Ali Köknar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi. Tasarım araçları, tasarlama teknolojileri, bilişsel çalışmalar, antropoloji, bilim-teknoloji çalışmaları, teknoloji tarihi, mimarlık tarihi ve teorisi alanlarında araştırmalar yürütüyor. Bu kapsamda, “tasarım nedir, nasıl tasarlıyoruz, tasarlarken ne yapıyoruz, tasarımın doğası nedir” gibi temel soruları irdeliyor. Konuşma dili Türkçedir.

Dr. Sait Ali Köknar
26 Ekim Çarşamba
18:30

Yenikapı kazıları İstanbul’a ne öğretti?

İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Arkeolog Mehmet Özdoğan, tarih öncesi arkeolojisi ve özellikle tarıma dayalı yerleşik yaşamın başlangıcı ile küresel bir modele dönüşümü üzerine uzmanlaştı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde arkeolojik kazılar yapan Özdoğan’ın diğer uğraşı alanları arasında arkeolojinin tarihi, politikası ve jeoarkeoloji bulunuyor. Konuşma dili Türkçedir.

Mehmet Özdoğan
27 Ekim Perşembe
18:30

Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

İmre Azem, ilk uzun metrajlı belgeseliyle, İstanbul’a bütüncül bir yaklaşımla bakmayı amaçlıyor ve değişim kadar onun dinamiklerini de sorguluyor. İzleyiciyi yıkılmış gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin tepesine, Marmaray’ın derinliklerinden üçüncü köprünün güzergâhına, gayrimenkul yatırımcılarından kentsel muhalefete doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Azem’in bir diğer amacı da, İstanbullu izleyicinin yaşadığı kenti yeniden keşfetmesini, değişime seyirci kalmadan onu sorgulamasını sağlamak. Film, İngilizce altyazılıdır.

Film Gösterimi:
Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir
Yönetmen: İmre Azem
Türkçe - 93’ 22’’
28 Ekim Cuma
18:30

İstanbul’un ekolojik pazarlarına hangi kentlerden ekolojik ürün geliyor?

Leyla Ünlübay, son 10 yıldır aktif olarak buğday hareketinde yer alıyor. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yürüttüğü, Türkiye’nin ilk ekolojik pazarı “Şişli %100 Ekolojik Pazar Projesi”nin koordinatörlüğünü yapıyor.
Konuşma dili Türkçedir.

Leyla Ünlübay
29 Ekim Cumartesi
15:00

Yapım Aşaması: Yeni Konutlaşma

İstanbul’un merkezinde planlanan uygulamaları yeniden düşünmeye davet eden atölye dizisinin 4. buluşması, Hans Venhuizen’in moderatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Atölye’de, Beyoğlu örneğinden yola çıkarak, bireylerin konut üretimi süreçlerinde aktif rol almasını sağlamanın yolları tartışmaya açılıyor.
Atöyle dili İngilizcedir.

“Yapım Aşaması Beyoğlu”
Moderatör: Hans Venhuizen
29 Ekim Cumartesi
14:00

I Need Your Full Cooperation

“Video, tıbbi metinlerin feminist okumalarını, hasta tedavi anlatımlarını ve arşivlerden görüntüleri bir araya getirerek, modern tıp ve kadınlar arasındaki ilişkinin evrimini ortaya çıkarıyor. Charlotte Perkins Gilman’ın ‘dinlenme tedavisi’ni; 1892 tarihli hikâyesi ‘The Yellow Wallpaper’ ve aktivist yazar Barbara Ehrenreich ile tarihçi Carroll Smith-Rosenberg'un eleştirel yorumuyla birlikte uyarlayarak dramatize ediyor.”*
* Video Data Bank
25-26-27-28-29 Ekim: 14:00, 18:00
30 Ekim: 12:00, 16:00
“Nasıl Devam Ederiz?”

I Need Your Full Cooperation
Kathy High
İngilizce, 28’
Altyazısız

Stereo

David Cronenberg’in, düşük bütçeli düşünsel korku filmleri çekmeye başlamadan önce ürettiği avangart filmi, Kurgusal Kanada Erotik Araştırma Akademisi’ndeki psikoseksüel telepati konulu deneyleri anlatıyor.
25-26-27-28-29 Ekim: 14:30
30 Ekim: 12:30

“Nasıl Devam Ederiz?”
Stereo
David Cronenberg
İngilizce, 62’
Türkçe altyazılı

Crimes of the Future

Modern kozmetik ürünleriyle tetiklenerek, cinsel olgunluğa erişmiş tüm kadınların ölümüne sebep olan bir veba salgınından sonraki dönemde geçen, ürpertici biyo-distopyacı bilimkurgu denemesi. House of Skin isimli bir dermatoloji kliniğindeki entrika ve deneyleri anlatıyor. 25-26-27 Ekim: 16:00, 18:30
28 Ekim: 16:00
29 Ekim: 16:00, 18:30
30 Ekim: 14:00, 16:30

“Nasıl Devam Ederiz?”
Crimes of the Future
David Cronenberg
İngilizce, 70’
Türkçe altyazılı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT