SALT Beyoğlu’nda Bu Hafta

Tarihler: 13 Aralık 2011 Salı ~ 18 Aralık 2011 Pazar

Yer: SALT Beyoğlu

Adres: İstiklal Cad. No:136 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2011 ~ Ara 18, 2011

SALT’ta, 13 – 18 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili güncel bilgiler, saltonline.org adresinden, SALT’ın Facebook sayfasından ve Twitter hesabından takip edilebilir.

“90” / Zeynep Kılıç ve Burcu Oy / 13 Aralık Salı / 18:30

Çocuk gözünden bakınca İstanbul Nasıl Görünüyor?

Siyaset bilimci Dr. Zeynep Kılıç, 2008’den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde eğitimci ve araştırmacı olarak görev yapıyor, aynı zamanda çocukluk tarihi ve sosyal sorumluluk projeleri konularında ders veriyor. Çocuk haklarının yaşama geçmesi için çocuklarla birlikte; İstanbul’u merkez alarak yapılan “Çocuğun İyi Olma Halini Anlamak!” araştırması gibi çeşitli çalışmalar yürütüyor. Araştırma, yaşadıkları yerde sunulan olanakları göz önünde bulundurarak; çocukların kendi yaşamlarına, bugünlerine ve geleceklerine dair görüşlerini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Burcu Oy, halen aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenimini sürdürüyor. 1999’dan bu yana çocuk ve gençlere yönelik çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalar yapıyor. 2009’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi’nde, sivil alanda aktif olan gençler ve üniversite gençliği ile ilgili birtakım araştırmalar yürütüyor; üniversitedeki sosyal sorumluluk ve proje yönetimi temalarındaki derslerde eğitmenlik yapıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi bünyesinde gerçekleştirilen çocuk hakları eğitmen eğitimlerinde izleme değerlendirme sorumlusu olarak çalışan Oy, TÜBİTAK’ın desteğiyle yürütülen ''Çocuğun İyi Olma Halini Anlamak'' araştırmasında görev aldı. Konuşma dili Türkçedir.

Konuşma / Akram Zaatari / 13 Aralık Salı / 19:00

Sondan Sonra

Arap Görsel Malzemeler Vakfı’nın (Beyrut, 1997) kurucu ortaklarından Zaatari, fotoğrafın estetik, duruş ve toplumsal kodlara dair kanıları nasıl şekillendirdiğini inceliyor ve Ortadoğu’daki fotoğrafçılık uygulamaları üzerine araştırmalar yapıyor. Zaatari Açık Sinema’daki konuşmasında, stüdyo fotoğrafçılığının coğrafi özgünlükle ilişkili yönlerini ele alacak. Kahire’deki Studio Van Leo ile Sayda’daki (Lübnan) Studio Shehrazade’yle ilgili işlerinden örnekler gösterecek. Konuşma dili İngilizcedir.

“90” / Sibel Bülay Der’ki / 14 Aralık Çarşamba / 18:30

İstanbul Yaya Dostu Bir Kent Olabilir mi?

Michigan Üniversitesi’nden makine mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans derecesi sahibi olan Sibel Bülay, New York State Üniversitesi’nde iletişim eğitimi aldı. 1974-1983 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampusu’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1983-2005 yıllarında Ford Motor Company’nin Detroit’teki merkezinde çalıştı; sürdürülebilirlik girişimlerine öncülük etti ve Ford Unlimited Think Tank ile sistem mühendisliğinin proje gelişim sürecine entegrasyonu süreçlerinde görev aldı. 2005’ten bu yana EMBARQ Türkiye Programı Temsilcisi olarak yerel idarelerle çalışıyor; emisyonların azaltılması ve sürdürülebilir kent içi ulaşım konularında destek veriyor.

“Der'ki”; mimarlık ve kent konusunda farklı deneyim ve gözlemleri paylaşan bir söyleşi serisidir. Konuşma dili Türkçedir.

“90” / Yamaç Okur / 15 Aralık Perşembe / 18:30

Mithat Alam Film Merkezi sinemateksiz İstanbul’un Neresinde Duruyor?

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu Yamaç Okur, 2001’de yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi Altyazı’nın kurucuları arasında yer aldı. 2003’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin direktörlüğünü yapıyor. 2006’da, Nadir Öperli ile birlikte Bulut Film’i kurdu. 2007’de, Seyfi Teoman’ın ilk uzun metraj sinema filmi “Tatil Kitabı” ile başladığı yapımcılık kariyeri, “Bahtı Kara” (Yön: Theron Patterson), ortak yapımcılığını yaptığı “İki Dil Bir Bavul” (Yön: Orhan Eskiköy, Özgür Doğan) ve “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” (Yön: Seyfi Teoman) ile devam etti. Okur, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Ortak Yapım ve Proje Geliştirme Platformu Danışma Kurulu Üyesidir. Konuşma dili Türkçedir.

“90” / Minas Balcıoğlu / 16 Aralık Cuma / 18:30

İstanbul’da Alt Kültür ve Gece Hayatı?

Müzik, yemek ve sanat alanında çalışan kreatif proje tasarımcısı Minas Balcıoğlu, yeni konseptlerin prodüksiyon, organizasyon ve planlanması alanında üretim yapıyor. Bugünlerde MiniMüzikhol ve yeni restoranı Datlı Maya üzerine çalışıyor, terasında arkadaşlarına yemek yapıp müzik çalıyor.

İşleri arasında, Magma müzik kulübü konseptini yaratan ekibe ait olan s.o.a.p (1996), (((godet))) (1997), a.d.a. project (2001), RedRoom (2002), Godet Disko / Penthouse (2004), Edgar G. Diskotek (2007), Teremin Buluşması (2008) ve MiniMüzikhol (2009) yer alıyor. Konuşma dili Türkçedir.

“90 Depar” / 17 Aralık Cumartesi / 12:00

SALT’ın, İstanbul’la ilgili cevabı bilinmeyen sorulara, konuşma, gezi, sunum ve performanslarla yanıt arayan etkinlik programı 90 kapsamında gerçekleştirilecek. SALT Beyoğlu’nun 2. katında hayata geçirilecek etkinlikte, farklı deneyimlere sahip 11 konuşmacı tarafından, İstanbul’a dair olgu ve potansiyeller ele alınacak. Öğlen başlayacak program, SALT Beyoğlu Açık Sinema'da Açık Radyo'nun hazırladığı “Melting Pot” albümünden bir performansla, saat 21:00'de sona erecek.

“Nasıl Devam Ederiz?”/ Stereo / 13 Aralık Salı

David Cronenberg, 1969 yapımı, DVD’ye aktarılmış 35 mm, 62’

David Cronenberg’in, düşük bütçeli düşünsel korku filmleri çekmeye başlamadan önce ürettiği avangard filmi Stereo, Kurgusal Kanada Erotik Araştırma Akademisi’nde yapılan psikoseksüel telepati konulu deneyleri anlatıyor. İngilizce / Tekrarlı Gösterim

“Nasıl Devam Ederiz?”/ Crimes of the Future / 14 Aralık Çarşamba

David Cronenberg,1970 yapımı, 35 mm’den videoya transfer, İngilizce, 70’

Modern kozmetik ürünleriyle tetiklenerek, cinsel olgunluğa erişmiş tüm kadınların ölümüne sebep olan bir veba salgınından sonraki dönemde geçen, ürpertici biyo-distopyacı bilimkurgu denemesi. House of Skin isimli bir dermatoloji kliniğindeki entrika ve deneyleri anlatıyor. Türkçe altyazılı / Tekrarlı Gösterim

“Nasıl Devam Ederiz?”/ Museum Futures: Distributed / 15 Aralık Perşembe

Neil Cummings, Marysia Lewandowska, 2008 yapımı, DVD, 32’

Stockholm’deki Moderna Museet’nin 50. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan “Museum Futures: Distributed”, kurumun kimliğine ve temel değerlerine ilişkin fikir geliştirmek üzere, 50 yıl sonrasına yönelik bir tasarı sunuyor. Müzenin direktörüyle söyleşi formundaki video, kamusal alanın daraldığı bir dünyada sanatçı, müze, galeri, piyasa ve akademilerin rolünü incelemek üzere, bilimkurgu ve gazetecilik metaforlarına başvuruyor. İngilizce / Tekrarlı Gösterim

“Nasıl Devam Ederiz?”/ State Legislature / 16 Aralık Cuma

Frederick Wiseman, 2006 yapımı, 16 mm’den DVD’ye transfer, İngilizce, 217’

Usta belgeselci Frederick Wiseman, demokratik sürece ilişkin azimli bir tasvir olarak, Idaho Eyalet Meclisi’nin üç aylık çalışma dönemini gözlemliyor. Benzersiz şekilde, tamamen yerel halktan seçilen “vatandaş yasamacı”lardan oluşturulmuş meclis, söz konusu dönemde patlak veren “video röntgenciliği”nden artan kamu hizmeti maliyetlerine ve lise öğretmenlerinin maaşlarına dek çeşitli sorunları tartışmak üzere bir araya geliyor. Bu sıradan ve gündelik prosedürlerden beklenmedik bir heyecan duyan Wiseman, söz konusu yasama süreçlerine net bir bakış getiriyor. Altyazısız / Tekrarlı Gösterim

“Nasıl Devam Ederiz?”/ High School / 17 Aralık

Frederick Wiseman, 1968 yapımı, 16 mm’den DVD’ye aktarma, İngilizce, 75’

“Philadelphia’da, kent merkezindeki büyük bir lisede çekilen High School, okul sisteminin sadece ‘gerçekler’in değil, aynı zamanda sosyal değerle

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT