SALT Beyoğlu’nda Mladen Dolar Konuşması

Tarihler: 08 Haziran 2011 Çarşamba ~ 08 Haziran 2011 Çarşamba 18.30

Yer: SALT Beyoğlu

Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2011 ~ Haz 8, 2011

SALT Beyoğlu, 8 Haziran günü, Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) Felsefe Bölümü profesörü ve Maastricht’deki (Hollanda) Jan van Eyck Akademisi’nde danışman araştırmacı olan Prof. Dr. Mladen Dolar’ı ağırlıyor. Dolar, İngilizce olarak saat 18.30’da gerçekleştirilecek The Burrow of Sound (Ses Çukuru) başlıklı konuşmasında; içerisi ve dışarısı, psişe ve dışsal, gerçeklik ve hayal, akıllılık ve delilik arasındaki sınırları irdeleyecek.

Sesin doğası ile modern felsefe ve sanattaki imaları etrafında Hüseyin Bahri Alptekin ile yaptıkları geçmiş konuşmaların peşine düşen Prof. Dr. Dolar, incelemesini Kafka’nın Türkçe’de yayımlanmamış Der Bau (The Burrow) adlı kısa hikâyesinin okumasına dayandırıyor. Sesin konumu, kaynakları ve özellikleri etrafında sorular uyandıran eser, bir porsuğun çukuruna izinsiz olarak giren, bilinmeyen ve sonunda hayvanın hayatını kâbusa dönüştüren sesin hikâyesini anlatıyor.

Hegel’in Phenomenology of Spirit (Tinin Görüngübilimi) üzerine teziyle 1991 yılında doktora derecesini alan Dolar’ın, akademik dergilerde ve derleme kitaplarda 100’den fazla makalesi yer aldı. Aralarında Opera’s Second Death (Slavoj Žižek ile birlikte, Routledge, 2001) ve A Voice and Nothing More (MIT, 2006) gibi İngilizce yayınların da bulunduğu 10 kitap yazdı. Yakın zamanda yayımlanan eserleri: Cutting off King’s Head, On the Foucauldian Legacy (Ljubljana, 2010) ve Officers, Maids and Chimneysweepers (Ljubljana, 2011).

SALT Beyoğlu’unda; Hüseyin Bahri Alptekin’in Türkiye’de ve uluslararası platformda düzenlenen en kapsamlı sergisi niteliğini taşıyan “Ben bir stüdyo sanatçısı değilim”, 7 Ağustos’a kadar devam ediyor. Sergi süresince cuma ve cumartesi günleri saat 15:00’te Türkçe, cumartesi ise 16:00’da İngilizce olarak rehberli turlar gerçekleştiriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT