Sanal Kütüphaneler ve Dijital Yerliler: Bilgi Hizmetleri Sağlayan Kurumları Nasıl Bir Gelecek Bekliyor

Tarihler: 03 Nisan 2009 Cuma ~ 03 Nisan 2009 Cuma 3 Nisan 2009 Cuma Saat: 15:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2009 ~ Nis 3, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi Kütüphane Haftası kutlamalarına bir söyleşiyle katılacak
Osmanlı Bankası Müzesi, 30 Mart - 6 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 45. Kütüphane Haftası kutlamalarına, bir söyleşiyle katılacak. Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Tonta, konferans kapsamında Osmanlı Bankası Müzesi’nin konuğu olacak. Tonta, 3 Nisan 2009 Cuma günü saat 15:00’te gerçekleştirilecek söyleşide, “Sanal Kütüphaneler ve Dijital Yerliler: Bilgi Hizmetleri Sağlayan Kurumları Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?” konulu bir konuşma yapacak. Sunumda, bilgi sağlayan kurumları etkileyen gelişmeler kısaca özetlenerek, söz konusu kurumların dijital ortamda karşı karşıya kaldığı zorluklar ve fırsatlar gözden geçirilecek.

Facebook, MySpace, LinkedIn gibi sosyal ağlar, günümüzde en sık kullanılan web siteleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar bu siteleri sadece sosyalleşmek ve eğlenmek için değil, bilgiye erişmek, öğrenmek ve profesyonel görevlerini yürütmek amacıyla da kullanıyor. Web 2.0 özelliklerine sahip olan, kişiselleştirilebilen, kullanıcıların kendi yarattıkları içeriği tanımlamalarına, düzenlemelerine ve başkalarıyla paylaşmalarına olanak sağlayan bu ortamlar, bilgi hizmetleri sağlayan kuruluşlardan beklentileri artırıyor. Dijital kullanıcılar kütüphane, arşiv, müze gibi kuruluşların web sitelerinin de en az bu sosyal ağlar kadar erişilebilir, esnek, kullanıcı deneyimlerini zenginleştiren ve paylaşıma açık olmasını istiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT