Simya Galeri 2010 Seminerleri

Tarihler: 04 Ocak 2010 Pazartesi ~ 30 Ocak 2010 Cumartesi

Yer: Simya Galeri

Adres: Muallim Naci Cad. No. 51 Ortaköy Adalar İstanbul

Telefon: 0212 259 77 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 4, 2010 ~ Oca 30, 2010
Serap Yüzgüller Arsal Rönesans Sanatı
4, 11, 18, 25 Ocak Pazartesi günleri Serap Yüzgüller Arsal’ın yöneteceği seminerlerin konuları : Rönesans kavramına ilişkin yaklaşımlar, hümanist dünya görüşü, sanatçının konumu, sanat koruyucularının önemi gibi temel başlıklar çerçevesinde Avrupa’da Rönesans kültürüne genel bir bakışın ardından dönemin sanat anlayışı irdelenecektir.

Seda Yavuz Erol Tarihsel Sürecinde Heykel Sanatı
Seda Yavuz Erol 4, 11, 18, 25 Ocak Pazartesi günleri , heykel tarihini sanatçılar, hayatları, Sanat Akımları, Malzeme ve yapım tekniklerini içeren bir Heykel semineri gerçekleştirecek. Modernizm Sonrası Heykel Sanatı
Modernizm Sonrası Heykelde Dönüşüm
Dünyada Yeryüzü Sanatı(Earth Art-Land Art)
Açık Alan Heykeli mi Anıt mı?
(Amerika-Avrupa-Uzak Doğu-Yakın Doğu ve Türkiye)

Asuman Kafaoğlu-Büke Kurgu Atölyesi
Felsefeci, Kitap Eleştirmeni ASUMAN KAFAOĞLU BÜKE Pazartesi 18.30-20.30
4, 11, 18,25 Ocak Pazartesi Asuman Kafaoğlu-Büke tarafından yürütülecek yazı atölyesinde 12 hafta süre ile öykü ve roman üzerinden kurgunun dinamikleri tartışılacak. Haftada bir buluşmalarda, ilk yarım saatlik zaman diliminde kurgunun yapısal özelliklerinden söz edilecek. Dersin geri kalan bölümündeyse katılımcıların yazdıkları okunup tartışılacak/eleştirilecek. Ele alınacak konulardan bazıları: Tema şablonları, Sahnelerin dizimi, Bakış açıları, Algılama çeşitlemeleri, Ben-anlatıcı, Yönlendirme: Mekan-zaman, Karakter yaratma, Tutarlılık, Çeşitlilik, Özgünlük, Diyalog kullanımı, Epifani’ye doğru, Gerilim – Dramatik çekişme, Tema, Ton, Simge, Stil

Ali Nacip Olgunlu Anadolu Uygarlıkları Tarihleri
5, 12, 19, 26 Ocak Salı günleri 11:00 13:00 arasında
Dinler tarihinde , Hint dinleri, uzak doğu dinleri ve tek tanrılı dinler çok detaylı olmak üzere ölü dinleri de ele alarak ,Anadolu uygarlıklar tarihinde, MÖ. 10 000 ile Cumhuriyet dönemine kadar olan zaman aralığını irdeleyeceğiz. Tüm Anadolu medeniyetlerini ele alarak bizi bize anlatmaya çalışacağız

Emine Ayhan Tiyatro
5, 12, 19,26 Ocak Salı günleri Emine Ayhan’ın yöneteceği seminerlerin konuları; Antik Yunan’dan günümüze başlıca Batı tiyatrosu metinlerinin tiyatro tarihi çerçevesinde ve kavramsal bir izlek doğrultusunda inceleneceği seminerde karşılaştırmalı oyun okumaları ve fikir verici tiyatro teorisi okumaları gibi metinsel okumaların yanı sıra, çeşitli performans örneklerine ve film uyarlamalarına dair değerlendirmelere yer verilecek

Emre Zeytinoğlu Sanat Felsefesi
5, 12,19, 26 Ocak Salı günleri Emre Zeytinoğlu’nun yöneteceği seminerlerin konuları; 18. yüzyıl Batı Aydınlanması’ndan itibaren tartışmaya açılan “birey” ve “toplum” tasavvurları ile sanat arasında kurulmuş “sürekli ilişki” ; Sanatın, özellikle siyaset ve ideolojiler ile kurulan ilişkisi, modernizm ve modernizm-sonrası süreçlerde ele alınacaktır.

Sabrina Fresko Takı Atölyesi
2009-2010 Yılında takı konumuz İstanbul olacak. 2010 yılında Sabrina Fresko antik heykelden çağdaş heykele heykel tarihi, heykelden takıya geçiş konulu bir atölye çalışması gerçekleştirecektir.

Ferda Keskin Felsefe Melankolia
6, 13, Ocak Çarşamba günleri Ferda Keskin’nin yöneteceği seminerlerde; Antik Yunan’dan günümüze Batı kültüründe farklı mecralardan gelişen ve olabildiğince karmaşık anlamlar yüklenen melankoli kavramı tartışılacaktır.
Melankoliyi, yine Antik Yunan’dan bu güne çok anlamlı bir kavram olarak varlığını sürdüren “tragedya” kavramıyla da karşılaştıracak olan bu seminerde tartışılacak olan düşünür ve sanatçılar Aristoteles, Galen, Seneca, Ficino, Dürer, Burton, Goethe, Keats, Baudelaire, de Nerval, Benjamin, Freud, Panofsky, Klibansky, Saxl, Freud, Kristeva, Agamben gibi isimleri kapsamaktadır.

Serap Yüzgüller Arsal
6, 13, 20, 27 Ocak Çarşamba günleri Serap Yüzgüller Arsal’ın yöneteceği seminerler kapsamında bu dönemde işlenecek konuların ana hatları
Eski ve Yeni Ahit (Tevrat ve İncil) öykülerinin Batı sanatındaki örneklerinin inceleneceği “İkonografi” semineri kapsamında, Eski ve Yeni Ahit temalarının işlendiği sahneler, dinbilimsel açımlamalar ve ele alınan yapıtın bağlı bulunduğu dönemin dinsel koşulları göz önünde tutularak değerlendirilecektir.

Alin Taşciyan Film Okuma
7, 14, 21, 28 Ocak Perşembe günleri 15:00 - 17:00 arasında ALİN TAŞÇİYAN tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerde sinema tarihine yön veren temel taşı olan filimler tarihsel, siyasi ve sanatsal perspektif içinde ele alınarak filim çözümlemesi yapılacak. Bu yolla bir filmin, sanatsal yapımının toplum ve tarihle ilişkisi, yönetmenlerin kişiliği ve sanat üzerinde ayrıntılı durularak irdelenecek.Sinema tarihine yön veren usta yönetmenlerin yaşamları ve sanatları, sinemaya katkıları onların başyapıtları izlenip okunarak tanıtılacak.

Can Denizci Temalarla Klasik Müzik
8, 15, 22, 29 Ocak Cuma günleri yöneteceği seminerlerde Can Denizci, çeşitli klasik müzik yapıtlarını temalar yoluyla mercek altına alıyor. Denizci’nin asıl ilgi alanı olan 18. ve 19. yüzyılın Kuzey Alman ve Avusturyalı bestecilerinin yapıtlarının ağırlıklı olarak irdeleneceği seminerlerin her biri, temel olarak üç ana bölümden oluşuyor: Birinci bölümde, temasal yaklaşım gereğince, yapısal ve bağlamsal değerlendirmeler yer alacak. İkinci bölümde, bahsi geçen yapıt dinlenecek ve son bölümde de, katılımcılarla ortak bir tartışma zemini oluşturulacak.

Seda Binbaşgil Cazın Farkına ve Tadına Varmak
9, 16, 23, 30 Ocak Cumartesi günleri Seda Binbaşgil`in yöneteceği seminerde Caz tarihi ve akımları incelenecek, müzikler dinlenecek. Sonbahar 2009 dönemi ile birlikte Dünya Cazı’na yoğunlaşacağız. Başta İngiltere, Fransa, İskandinavya, İtalya, Sovyetler Birliği, Almanya olmak üzere cazın diğer ülkelerdeki oluşumunu, gelişimini ve seyrini ele alacağız. Geçen dönemlerde de yaptığımız gibi bu ülkelerin önde gelen caz müzisyenlerinin albümleri ve konser dvdleri seminerlerimizin vazgeçilmezleri olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT