SSM’de Bu Yaz, Sinema ve Modern Sanat Var

Tarihler: 18 Temmuz 2011 Pazartesi ~ 20 Ağustos 2011 Cumartesi

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 650 TL

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan İstanbul Emirgan İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2011 ~ Ağu 20, 2011

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) düzenlediği “Yetişkinlere Yönelik Yaz Seminerleri” 18 Temmuz’da başlayacak. Bir üniversite müzesi olmanın bilinciyle eğitim çalışmalarına ağırlık veren SSM’nin sinema ve modern sanat konulu yetişkin seminerleri, 20 Ağustos’a dek devam edecek. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın koordinatörlüğünde yapılacak “Sinema Tarihine Giriş”, “Çağdaş Sanat” ve “Güncel Sanatı Okumak” konulu eğitimler, 5 hafta sürecek ve 18 yaş üzeri herkese açık olacak. Katılım ücretinin her seminer için 650 TL olduğu ve http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/egitim-programlari-10 adresinden kayıt yaptırılabilen eğitimler hakkında, (0212) 277 22 00 / 134-137 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

Sinema Tarihine Giriş
Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Melis Behlil tarafından gerçekleştirilecek seminerler; katılımcıları dünya sinema tarihinin önemli akım, kişi ve olaylarıyla tanıştıracak. Konular, dönemin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel arka planıyla ele alınacak; filmlerden örnek sahnelerle işlenecek. Seminerlerde savaş ve sinema, savaş sonrası gerçekçilik ve Fransız Yeni Dalgası gibi konulara da yer verilecek.

Çağdaş Sanat Semineri
Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eser Selen tarafından verilecek seminerlerde, bir yandan sanat nesnesini okuma, anlama ve deneyimleme yollarına değinilirken; diğer yandan da sanatın felsefe ve teknolojiyle bağlantılarına eleştirel bir gözle bakılacak. Çağdaş sanatın odağına yerleşmiş olan “temsil” söylemi, beden, performans, teknoloji aracılığıyla incelenecek ve var oluş, yok oluş, cinsiyet, cinsellik, bilinç, bilinçaltı gibi kavramlara değinilecek.

Güncel Sanatı Okumak
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akay’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek seminerde, sosyal bilimler ve sanatın birleştiği disiplinlerarası güncel sanat içindeki ana çizgiler, modernite tarihiyle kıyaslanarak ele alınacak. Seminerde, bugüne gelen ve bugünden uzaklaşan sanatın çeşitli boyutları, sorunsallaştırılarak incelenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT