Tarih Vakfı 20. Yıl Sempozyumu

Tarihler: 28 Ekim 2011 Cuma ~ 30 Ekim 2011 Pazar

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampusu E1 301

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 34060 Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2011 ~ Eki 30, 2011

Tarih Vakfı'nın 20. yılı dolayısıyla 28-30 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlediğimiz "Cumhuriyet Tarihinin Tartışmalı Konuları" sempozyumunda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Kurulduğu günden bu yana tarihyazımı konusuna katkıda bulunmayı amaçlayan vakfımız, bu etkinlikle tarih camiasının önemli isimlerini ve tarih dostlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent Bilmez'in koordinatörlüğünde oluşturulan sempozyum programı, alanlarında uzman tarihçilerin konuşmalarından oluşuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek sempozyumda Mete Tunçay moderatörlüğündeki ilk oturumda Mehmet Ö. Alkan, Ahmet Demirel ve Cemil Koçak Cumhuriyet'in kuruluş yıllarındaki iç dinamikleri anlatacaklar. Daha sonra yapılacak "Darbeler ve Demokrasi Arasında Siyasi Yaşam" başlıklı oturumda Cemil Oktay moderatörlüğünde, İsmet Akça, İsmail Kara ve Serap Yazıcı darbelerin siyasal yaşama olan etkilerini farklı açılardan ele alacaklar. Üçüncü ve dördüncü oturumlarda Sınıf, devlet ve birey ilişkileri Rıfat Bali, Hamid Bozarslan, Elise Massicard, Aksu Bora, Sinan Birdal ve Aziz Çelik'in yapacakları konuşmalarla incelenecek. İktisat politikalarının farklı dönemlerinin tartışılacağı son oturumda Erol Katırcıoğlu, Huricihan İslamoğlu ve Yüksek Akkaya görüşlerini paylaşacaklar.

Cumhuriyet tarihçiliğimizin en köklü tartışmalarını yeniden harmanlayarak tarih yazımına önemli katkıları olacağına inandığımız sempozyum Mete Tunçay, Büşra Ersanlı, Cemil Oktay ve Çağlar Keyder'in değerlendirmeleriyle son bulacak.

Bugüne kadar birçok önemli etkinliğe imza atan Tarih Vakfı'nın düzenlediği ve Türkiye tarihine yazılı bir kaynak bırakacak olan bu sempozyuma katılımınızı umuyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT