Tarihçinin Mutfağı

Tarihler: 19 Şubat 2004 Perşembe ~ 19 Şubat 2004 Perşembe 19 Şubat Perşembe Saat 18:30

Yer: Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Tarih Vakfı, www.tarihvakfi.org

Adres: Zindankapı Değirmen Sokak No:15 34460 Eminönü Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 233 21 61-36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2004 ~ Şub 19, 2004
Tarih Vakfı`nın her ayın 3. Perşembe günü düzenlediği Tarihçi’nin Mutfağı konferanslarında katılımcılar, tarih ve sosyal bilimler alanında eser vermiş akademisyen ve araştırmacıların çalışma yöntemleri ve çalışmaları sonucunda karşılaştıkları ilgi çekici noktaları hakkında bilgi elde etme olanağı buluyorlar. Tarihçinin Mutfağı, şubat ayında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Tahran’ı konuk edecek.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi “Prehistoria ve Klasik Arkeoloji Bölümü”nde gören Taner Tahran, bu bölümden Ord. Prof. Dr. Müfit Mansel yönetiminde hazırladığı “Side Müzesi Antik Taş Heykeltraşiye Ait Eserler Kataloğu” adlı çalışmasıyla mezun oldu. Bu dönemde stajyer öğrenci olarak, Antik-Kilikia Bölgesi Şehir ve Nekropollerindeki Tespit ve Tescil Çalışmalarına, Aydın Karacasu Aphrodisias Kazılarına, Antalya-Side ve Van-Çavuştepe Urartu kazılarına katıldı. 1972,1978 ve 1986 yıllarında “Eskiçağ’da Kimmerler Problemi” adlı doktora, “M.Ö. XIII. Yüzyılda Urartu ve Nairi Konfederasyonları” adlı doçentlik tezini ve Kültür Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası aday projesi olarak hazırlatılan “The Old City of Van and the Van Fortress-Turkey” adlı profesörlük baş yapıtını tamamladı. Tahran, “Van Kalesi ve Eski Van Şehri’nin Tarihi-Milli Park Projesi ve M. Taner Tarhan’ın Bu Konudaki Düşünceleri”, “Anadolu’da Kimmer Sanatı”, “Ön Asya Dünyasında İlk Türkler: Kimmerler ve İskitler”, “Urartu Başkenti Tuşpa/Van Kalesi” gibi Türk ve yabancı yayınlarda yer almış bir çok makalesi ve kongre-sempozyum bildirileriyle bilimsel çalışmalarını zenginleştirdi.

Prof. Dr. M. Taner Tahran, halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve aynı üniversitenin Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak idari görevini ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT