Tiyatroda Okuma, Alımlama, Yorumlama: Disiplinlerarası Bir Yaklaşım

Tarihler: 24 Aralık 2003 Çarşamba ~ 24 Aralık 2003 Çarşamba 24 Aralık Çarşamba Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:285 Galatasaray-Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2003 ~ Ara 24, 2003
karşı-laşmalar:
Tiyatroda Okuma, Alımlama, Yorumlama: Disiplinlerarası Bir Yaklaşım
Konuşmacılar: Nazan İpşiroğlu, Zehra İpşiroğlu
“Her sanat yapıtı alımlayanla yaşar. Okuyucusunu bulamayan kitap, izleyicisini bulamayan resim, dinleyicisini bulamayan müzik sandık içersinde saklanan eşya gibidir. Sandıktan çıktığı anda, tıpkı bir ağaç gibi dallanıp yeşermeye başlar. Sinema ve tiyatro örneği, kimi sanat dallarının varoluşları ise sadece alımlayana bağlıdır. Alımlama kaynağını sanat yapıtını anlamada buluyor. Özellikle yenilikçi sanat, benimsediği çok anlamlılık, çok seslilik ve açık biçim nitelikleriyle alımlayanı öylesine etkin kılıyor ki, anlama ancak alımlamayla bütünleşerek gerçekleşebiliyor. Bu noktada yaratma ve alımlama, üretim ve tüketim birbirinden ayrılmaz bir bütünü oluşturuyorlar.”
Son yıllarda çağımızın önemli sorunlarından biri olan sanatların sınırlaraşırılığı ve sanatlararası etkileşim üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran, Resimde Müziğin Etkisi, Yeni Bir Alımlama Boyutu, Alımlama Boyutları ve Çeşitlemeleri: Resim ve daha bir dizi kitabın yazarı Nazan İpşiroğlu ile son dönem çalışmalarını Duisburg-Essen Üniversitesi’nde yazınbilim alanında yoğunlaştıran, tiyatro, yazın, çocuk kültürü ve medya, dramaturji, eleştiri, alımlama üzerine bir çok kitabı bulunan tiyatro öğretim üyesi, eleştirmen, yazar Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu ile farklı yaklaşımların söz konusu olacağı bu karşılaşmaya hepiniz davetlisiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT