Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler

Tarihler: 06 Mayıs 2010 Perşembe ~ 08 Mayıs 2010 Cumartesi

Yer: Kadir Has Üniversitesi Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Kadir Has Üniversitesi Kültür Merkezi, Cibali İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 533 57 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2010 ~ May 8, 2010

Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler

Kadir Has Üniversitesi Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı, Sinema Dünyasına Farklı Değerler Katıyor.

Türk sinemasının akademisyenlerini, sinemacıları ve sinemaseverlerini bir araya getirerek, sektöre yeni açılımlar kazandırmak ve daha üretken bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen, Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansı bu sene 11. kez düzenleniyor. 1999 yılından beri her yıl çok sayıda uluslararası sinemacı ve akademisyenin katıldığı konferans, bu sene 6-8 Mayıs 2010 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansının bu yıl konusu “Sinema ve Yeni” olarak belirlendi. Yeniyi yeniden tanımlayan ve eskiyi yeni gözle yorumlamayı, sınırları genişletmeyi amaçlayan konferans, her yıl olduğu gibi sinema dünyasına farklı değerler katmaya devam edecek.

Konferans sunumlarının son 10 yıldır kitap olarak yayınlandığı Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler konferansında Zeki Ökten, Halit Refiğ, Ahmet Uluçay ve Atıf Yılmaz gibi Türk sinemasının usta isimleri anısına paneller düzenlenecek. Bu usta yönetmenlerle çalışmış olan Ezel Akay, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu gibi yönetmenler ile Müjde Ar, Can Gürzap ve Hülya Koçyiğit gibi isimler yer alacak. Konferansta ayrıca Togan Gökbakar, Levent Kazak gibi usta yönetmen, senarist ve oyuncuların katılımıyla yeni güldürü sinemasının özellikleri tartışılacak.
www.khas.edu.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT