Türk Resim Sanatı Tarihi Seminerleri

Tarihler: 29 Mart 2011 Salı ~ 14 Nisan 2011 Perşembe

Yer: İstanbul Modern

Nereden Alınır: atolyemodern@istanbulmodern.org

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4, Karaköy, İstanbul Kartal İstanbul

Telefon: 0212 334 73 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2011 ~ Nis 14, 2011

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı AtölyeModern, Bahar 2011 dönemine 1 Mart 2011’de başlıyor.

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Batı Resim Sanatı Tarihi ve Türk Resim Sanatı Tarihi seminerleri, yoğun istek üzerine tekrarlanıyor.

Alanlarında uzmanlaşmış sanat tarihçileri ile yürütülen ve sanatın yaklaşık 800 yıllık gelişimini katılımcıları ile paylaşan İstanbul Modern - Sanat Tarihi Seminerleri, sanat yapıtının tarihsel süreç içinde kat ettiği yolu, gelişim ve beslenme kaynaklarını, sanat yapıtını anlamanın ve anlamlandırmanın yöntemlerini örneklerle izleyiciye sunmayı amaçlıyor.

AtölyeModern’in, yazar Mario Levi ile gerçekleştirdiği “Yaratıcı Yazarlık” atölyesi de, yoğun istek üzerine yeniden düzenleniyor.

AtölyeModern’in atölye ve seminerleri ücretlidir.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212.334 73 27 ve atolyemodern@istanbulmodern.org

“Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı seminer, Türk resmini kaynakları ve dinamikleri, dünya sanatındaki yeri, ilk örneklerinden günümüze gelişimi ve tarihsel okuma biçimleri bakımından ayrıntılı olarak ele alıyor. Sanatın yeni ve çağdaş oluşumlarını, son yıllardaki dinamiklerini ve günümüz sanatını işliyor. Batı sanatı ile karşılaştırmalı örneklerin de ele alınacağı program, katılımcıların disiplinlerarası okumalarla Türk resminin kültürel ve ekonomik gelişimini anlamalarına ve sosyokültürel analizlerle yeni bakış açıları geliştirmelerine aracı oluyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” programının gündüz seminerleri Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent), akşam seminerleri ise Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) tarafından sunulacak.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” seminerinin gündüz programı 1 Mart -12 Nisan 2011 tarihleri arasında akşam programı ise 3 Mart – 14 Nisan 2011 tarihleri arasında 6 hafta boyunca sürüyor.

Gündüz Programı:
1, 8, 15, 29 Mart ile 5 ve12 Nisan 2011 tarihlerinde (6 seminer) Salı günleri saat 11.00-13.00 arasında.

Akşam Programı:
3,10,24 ve 31 Mart ile 7 ve 14 Nisan 2011 tarihlerinde (6 seminer) Perşembe günleri, saat 19.30-21.30 arasında.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT