Türk Tiyatrosunda Bir Marka: Gencay Gürün

Tarihler: 26 Mart 2012 Pazartesi ~ 26 Mart 2012 Pazartesi 20:00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Zeytinoğlu Cad. No: 8 Akatlar Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 93 82

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2012 ~ Mar 26, 2012

Sanat yönetmeni, rejisör, dramaturg, uyarlamacı ve çevirmen kimlikleriyle sahnelerimize bir ömür hizmet eden sanatçı, “Ustalara Saygı”nın 26 Mart’taki konuğu... Türk Tiyatrosunda Bir Marka: Gencay Gürün

Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, Dünya Tiyatrolar Günü’nü bir gün öncesinde, tiyatromuza yıllarını veren bir duayen için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısı ile kutlayacak. Sahnelerimize sanat yönetmeni, rejisör, dramaturg, uyarlamacı ve çevirmen kimlikleriyle bir ömür hizmet eden Gencay Gürün için hazırlanan etkinlik, 26 Mart Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Diplomat olarak yurtdışında geçirdiği yılların ardından ülkemize dönerek önce Devlet Tiyatrosu Genel Sekreterliği ve Baş Dramaturgluğu, daha sonra da İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulunan, 1995’ten beri de çalışmalarını kendi kurduğu Tiyatro İstanbul’da sürdüren Gencay Gürün için hazırlanan gece, günümüz tiyatrosunun ünlü isimlerinin katılımıyla Dünya Tiyatrolar Günü kutlamasına dönüşecek.

Cem Davran’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, 2010 yılında Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında verilen Muhsin Ertuğrul Ödülü’ne değer bulunan Gencay Gürün’ü tiyatronun yanı sıra bürokrasi ve siyaset dünyasından dostları da yalnız bırakmayacak. Aralarında “Günden Geceye”, “Foto Finiş”, “Altın Göl”, “İdeal Bir Koca” ve “Tuhaf Bir Çift”in de bulunduğu ünlü oyunları dilimize kazandıran Gencay Gürün için hazırlanan “Ustalara Saygı”ya; Atilla Dorsay, Cihan Ünal, Engin Uludağ, Hakan Altıner, Hülya Koçyiğit, İlter Türkmen, İmren Aykut, Nedim Saban, Nedret Güvenç, Nurseli İdiz, Ruhat Mengi, Selahattin Beyazıt, Ülkü Erakalın ve Zihni Göktay konuşmacı olarak katılacaklar.

Gencay Gürün’ün demokrasiden siyaset arenasına uzanan ama en çok tiyatro ile beslenen dünyası, “Ustalara Saygı”da yaşamından karelerle hazırlanan bir dia gösterisiyle de seyircilere özetlenecek.

Ücretsiz olarak takip edilebilen “Ustalara Saygı” toplantıları, gelecek ay düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Saat: 19.00 – 20.00 Kokteyl
20.00 Ustalara Saygı Gencay Gürün Toplantısı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT