Türkiye’de İç Göç ve Edebiyat

Tarihler: 11 Aralık 2010 Cumartesi ~ 11 Aralık 2010 Cumartesi 11 Aralık 2010, Cumartesi

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 2/8 Haliç, Eyüp / İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 73 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2010 ~ Ara 11, 2010
TÜRK EDEBİYATININ GÜÇLÜ KALEMLERİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘TÜRKİYE’DE İÇ GÖÇ VE EDEBİYAT’I TARTIŞACAK

Sema Kaygusuz, Murat Uyurkulak, Buket Uzuner, Erol Köroğlu, Ömer Türkeş ve Turhan Günay, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek olan ‘Göç ve Edebiyat Çalıştayı’nda Türkiye’de iç göçün edebiyata yansımalarını değerlendirecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLGİ-GÖÇ) 11 Aralık 2010, Cumartesi günü “Türkiye’de İç Göç ve Edebiyat” başlıklı düşünme toplantısına ev sahipliği yapıyor. İç göç ve edebiyat konusuna dikkat çekmeyi ve bu konuda yeni çalışmalar başlatmayı amaçlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Göç ve Edebiyat” konusunu, Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 50. yılı olması nedeniyle, 2011 yılında yeniden ele almayı planlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü’nde yapılacak olan çalıştaya Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden Sema Kaygusuz, Murat Uyurkulak, Buket Uzuner, Erol Köroğlu, Ömer Türkeş ve Turhan Günay gibi isimler katılacak.

Çalıştayda “Türkiye’de İç Göç ve Edebiyat– Genel Değerlendirme” ile “Yazarların Gözünden Türkiye’de İç Göç” konulu iki ayrı oturum gerçekleştirilecek. İlk oturumda akademisyen ve eleştirmenlerin katılımıyla Türkiye’de iç göç ve edebiyat üzerine genel bir değerlendirme yapılacak. İkinci oturumda ise Türkiye’de iç göçün edebiyata yansımaları yazarlar tarafından ele alınacak.

Göç ve Edebiyat olgusunu masaya yatıran İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLGİ-GÖÇ) 2002 yılında bir birim olarak çalışmalarına başladı ve 2005 yılından bu yana rektörlüğe bağlı bir araştırma merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Göçe ilişkin alanlarda bilgi birikimini ve işbirliğini artırmak üzere disiplinlerarası bir yaklaşımla bilimsel araştırma, uygulama, eğitim ve dokümantasyon faaliyetleri yürüten BİLGİ-GÖÇ, ilgili akademisyenlerle, resmi ve özel kuruluşlarla, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren göçmen örgütleriyle ortaklaşa çalışmalar gerçekleştiriyor.

TÜRKİYE’DE İÇ GÖÇ VE EDEBİYAT ÇALIŞTAYI
Tarih: 11 Aralık 2010, Cumartesi Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü E1-301
1. OTURUM: 13:00- 15:00
Türkiye’de İç Göç ve Edebiyat-Genel Bir Değerlendirme
Katılımcılar: Turhan GÜNAY; Erol KÖROĞLU ve Ömer TÜRKEŞ
Kahve Arası: 15:00-15:30

2.OTURUM: 15:30- 17:30
Yazarların Gözünden Türkiye’de İç Göç
Katılımcılar: Sema KAYGUSUZ, Murat UYURKULAK ve Buket UZUNER
Değerlendirme: 17:30 -18:30



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT