Türkiye’de Kültürün Siyaseti, Siyasetin Kültürü

Tarihler: 03 Haziran 2009 Çarşamba ~ 03 Haziran 2009 Çarşamba 3 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2009 ~ Haz 3, 2009
“Türkiye’de Kültürün Siyaseti, Siyasetin Kültürü” OBM’de tartışılıyor.
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında kültür ve medyanın tartışıldığı “Siyasi İktisat Söyleşileri”ne, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ile devam ediyor. Kahraman, 3 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek 1999 – 2009: Türkiye’de Kültürün Siyaseti, Siyasetin Kültürü başlıklı sohbette, 1990’lardan itibaren Türkiye’de kendini gösteren ve 2002 seçimleriyle somutlaşan yeni siyasal oluşumu anlatacak.

Prof. Dr. Kahraman’a göre; söz konusu dönemdeki siyasal oluşum, sadece siyasetle açıklanacak bir dönüşüm değildir. Aynı dönemin kültürel oluşumları izlendiğinde, yeni bazı göstergelerle karşılaşmak mümkündür. Bu durum, popüler kültürün yeni bir sosyolojiden beslenmesidir ki, yeni siyasal dönemi hazırlayan dinamik de aynı sosyolojik kaynaktan beslenmektedir. Yeni göçerlerin ortaya çıkması, kökleri 1980’lerin ortasına kadar geriletilebilecek çoğulculuk, kimlik, tanıma ve fark politikaları ile bunların büyük toplum kesimlerinin siyasal-kültürel talepleri şeklinde ortaya çıkması, bu dönemin belirleyici unsurları arasındadır. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti, devlet ve toplum olarak kuruluş yıllarından sonra ilk kez bu ölçekte bir kimlik-siyaset etkileşimine maruz kalmış ve bunun sonuçlarını yaşamaya başlamıştır. Konuşma, bu dinamiklerin çözümlenmesi ve irdelenmesi üstüne kurulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT