Türkiye’de Otomobilli Hayata Geçiş

Tarihler: 29 Haziran 2011 Çarşamba ~ 29 Haziran 2011 Çarşamba

Yer: Salt Beyoğlu

Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 42 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 29, 2011 ~ Haz 29, 2011

SALT Beyoğlu’nda, Türkiye’nin modernizm serüvenini farklı yönleriyle ele almayı hedefleyen “Modern Denemeler” proje dizisi kapsamında, 29 Haziran Çarşamba günü Burcu Çıngay bir söyleşi yapacak. Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Çıngay, Türkiye’de Otomobilli Hayata Geçiş başlıklı konuşmada; orta sınıf modernleşme sürecinde otomobillileşmenin hikayesini, ekonomik, sosyal ve kültürel yönleriyle ele alacak.

Otomobilin 60’lı yıllardan bu yana popüler kültürdeki önemini örneklerle açıklayacak Çıngay, üretim teknolojilerini transfer etmenin ardından Türkiye’de otomobil sanayisinin kurulması ve otomobillileşmeyle ilgili kamuoyu algısındaki değişikliklere değinecek. Çıngay, otomobilin kentli orta sınıfları nasıl etkilediğini, dönüştürdüğünü ve modern tüketim toplumunun gelişimine ivme kazandırdığını anlatacak.

Burcu Çıngay, 2008 yılında, “Türkiye’de Otomobilli Hayata Geçiş: 1960’lı ve 1970’li yıllarda Türkiye’de Otomobil Üretiminin Eleştirel Değerlendirilmesi” adlı yüksek lisans tezini tamamlayarak, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden mezun oldu. Halen aynı enstitüde doktora çalışmalarına devam eden Çıngay, Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapıyor ve 2010 yılından bu yana, lisans öğrencilerine Türkiye Cumhuriyeti Tarihi dersini veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT