Türkiye’de Ulusalcılık ve Mimarlık

Tarihler: 02 Haziran 2009 Salı ~ 02 Haziran 2009 Salı 2 Haziran Salı

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2009 ~ Haz 2, 2009
Sedad H. Eldem’in Anısına Sempozyum: “Türkiye’de Ulusalcılık ve Mimarlık”
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), 5 Temmuz’a kadar devam edecek “Sedad Hakkı Eldem II, Retrospektif” sergisi kapsamında, 2 Haziran Salı günü “Türkiye’de Ulusalcılık ve Mimarlık” adlı bir sempozyum gerçekleştirecek.

19. yüzyılın sonlarından, hatta “Usul-i Mimari-i Osmani”nin yayımlanmasından bu yana, Türkiye’de mimarlık ortamının ve estetik tahayyülün şekillenmesinde etkili olan siyasal düşüncelerin başında ulusalcılık geliyor. Gündemdeki yeri hiç aşınmazmış gibi gözüken bu ilişkiye geniş bir kronolojik açılım içinde doğrudan değinen pek az çalışma bulunmasıysa şaşırtıcı. Osmanlı Bankası Müzesi tarafından doğumunun 100. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen iki sergi ve iki kitapla anılan Sedad Hakkı Eldem ise yaşamının ve yapıtının önemli kesiminde ulusalcılığın mimarlıkla buluşmasını temsil ediyordu. Ona adanan sempozyumda, ulusalcı yaklaşımların Eldem’in çalışmalarıyla sınırlı olmayan bir ölçekte ele alınması amaçlanıyor.

Katılımcılardan beklenen, Türkiye’deki erken başlangıçlarından bugüne uzanan bir aralıkta, ulusalcı ideolojinin mimarlıkla ilişkisini istedikleri kronolojik ve tematik kapsamda tartışmalarıdır. Amaç, ulusalcılık sorunsalını mimarlık bağlamında yeniden gündeme taşımak ve olası yeni başlıkları belirlemek olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla, mimarlık düşüncesi, koruma-restorasyon, şehircilik, mimari mesleki pratik, siyasal iktidar yapıları-mimarlık ilişkileri gibi konular çerçevesinde yapılacak katkılara açık ve esnek bir toplantı hedeflenmektedir. Katılacak araştırmacıların bildiri sunumu değil, birer özerk konuşma yapacakları biçimindeki ifade, sempozyumun yürütülüş şeklini daha iyi ortaya koyacaktır. Yaklaşık 45 dakikalık her bir sunumun ardından 15 dakikalık bir tartışma arası verilmesi öngörülüyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT