Uluslararası Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi

Tarihler: 03 Eylül 2012 Pazartesi ~ 07 Eylül 2012 Cuma

Yer: İstanbul Grand Cevahir Otel

Adres: Halideedip Adıvar Mah. Darülaceze Cad. 9 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 314 42 42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 3, 2012 ~ Eyl 7, 2012

Gıda Mikrobiyolojisi alanında uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan 23. FoodMicro2012 Kongresi İstanbul’da düzenlenecektir. İki yılda bir organize edilen ve geçen yıl Danimarka’da yapılan Kongre, Türkiye’nin ev sahipliğinde 3-7 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir.

Gıda Mikrobiyolojisi alanında dünyanın en seçkin toplantılarından birisi olarak kabul edilen kongreye uluslararası düzeyde tanınmış çok sayıda bilim insanı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri katılacaktır. Kongre, bilimsel açıdan olduğu kadar sosyal açıdan da son derece zengin içeriğe sahip olup çeşitli etkinliklerle farklı ülkelerden gelen katılımcıları Türk bilim insanları ile buluşturmayı hedeflemektedir.Foodmicro2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr. Dilek Heperkan, kongrede işlenecek temel konuların başında “gıdada meydana gelen bozulmaların önlenmesi” konusunun yer aldığını, böylece bir yandan ekonomik kayıplar azaltılırken diğer yandan dünyanın bazı bölgelerinde hüküm sürmekte olan açlık problemine de katkısağlanabileceğini bildirmiştir.

Tüketici güvenliğinin sağlanması, nanoteknoloji, gıda güvenliğinin iyileştirilmesinde alternatif yaklaşımlar ve gıda biyoteknolojisi konularına ilave olarak “dünya ticaretinde rol oynayan kuru meyve ve gıdaların mikrobiyal kalite ve güvenliği konuları dadünya çapında uzmanlar tarafından ele alınarak incelenecek, uzman konuşmacılar ile birebir görüşme ortamı sağlanacaktır.Kongrenin ülkemize, uluslararası bilime, dünya ticaret ve ekonomisineönemli katkısağlaması beklenmektedir.

Gıda Mikrobiyolojisi Nedir?
Gıda mikrobiyolojisi, gıda ve hammaddelerini yaşam alanı olarak seçenmikroorganizmaların tipi, sayısı ve davranışlarıyla ilgilenir.Yiyecek ve içeceklerdeki mikroorganizmalar, meydana getirdiği değişiklikler,birbirleriyle ilişkileri, gelişme koşullarının incelenmesi de Gıda Mikrobiyolojisibilim dalının ilgi alanı içerisindedir. Mikroorganizmalardan yeni gıda ürünlerininüretilmesi ve böylece gıdalarda yeni tat, koku ve yapı oluşumunun sağlanması;gıdalar ile vücudumuza taşınan mikroorganizmaların sağlık üzerindeki etkilerigibi konular da gıda mikrobiyolojisi kapsamında incelenir.Gıdaların soğukta muhafazası, dondurulması, kurutulması, pişirme, haşlama,asitlendirme, fermantasyon, ambalajlama, ışınlama, nanoteknoloji gibi pek çokprosesin mikroorganizmalara etkisi, istenmeyen mikroorganizma bulaşmasınınve gelişmesinin önlenmesi ile ilgili önleyici sistemlerin uygulanmasına ait bilgilerde gıda mikrobiyolojisi içerisinde yer alır.Kısacası gıda mikrobiyolojisi, daha güvenli ve kaliteli gıda üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli bilgileri içerir.

Kongrenin Hedef Kitlesi
Gıda Mikrobiyolojisi alanında dünyanın en seçkin toplantılarından birisi olarak kabul edilen kongreye uluslararası düzeyde tanınmış çok sayıda bilim insanı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri katılacaktır. Eylül 2012’ de İstanbul’da düzenlenecek olan FoodMicro Kongresine gıda alanında çalışan mühendisler, mikrobiyologlar, veteriner hekimler, gıda üretimi ve araştırması yapan şirketler, gıda ile ilgili diğer sektörtemsilcileri; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri; araştırmacılar, yerel yönetim temsilcileri, gıda analiz laboratuvarları ve gıda ekipmanları üreten firma temsilcileri davetlidir. 23. Uluslararası ICFMH Sempozyumu - Gıda Mikrobiyolojisi 2012 Kongresi’ne yaklaşık 800 katılımcının ziyaret etmesini öngörülmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT