“Ustalara Saygı” nın yeni sezondaki ilk konuğu Ülkü Erakalın…

Tarihler: 02 Kasım 2009 Pazartesi ~ 02 Kasım 2009 Pazartesi 20.00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi

Nereden Alınır: http://twitter.com/USTALARASAYGI

Adres: Zeytınoğlu Cad. No:8 Akatlar, İstanbul Akatlar İstanbul

Telefon: 212 351 93 82-83-84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2009 ~ Kas 2, 2009

Beşiktaş belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları 5. sezonuna giriyor. Alanlarının duayenlerine kültür-sanat, bilim dünyamızı zenginleştirdikleri için saygı amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin 2009-2010 sezonundaki ilk konuğu Yeşilçam’ı yaratan isimlerden Ülkü Erakalın. Faruk Şüyün’ün ünlü sinemacı için hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısı, 2 Kasım Pazartesi akşamı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20:00’den itibaren takip edilebiliyor.

Kısa bir süre önce düzenlenen Altın Portakal Film Festivali’nde “Onur Ödülü”ne değer bulunan Ülkü Erakalın için hazırlanan gece, tıpkı ünlü yönetmenin yarım asrı aşkın zamandır sürdürdüğü kariyeri gibi rengârenk ve dopdolu. “Ustalara Saygı” gecesinde Erakalın’ın sahnede bizzat ağırlayacağı dostları ünlü sinemacının çok yönlülüğünü de ortaya koyuyor. Geceye; Behzat Uygur, Can Ataklı, Dilek Türker, Ediz Hun, Ekrem Ataer, Gönül Yazar, Irmak Ünal, İnci Çayırlı, Kayhan Yıldızoğlu, Korhan Abay, Nilüfer Aydan, Suzan Avcı, Tangör Toydemir, Tomris Oğuzalp, Tûlûğ Çizgen ve Yüksel Aytuğ konuk olarak katılıyor. Sanatçı bir aileden gelen ve konservatuar eğitimi almış bir müzisyen de olan Ülkü Erakalın, gecede yıllar sonra ilk kez piyanosunun başına geçerek konuklarıyla birlikte “Yeşilçam Şarkıları” da söyleyecek.

Yeşilçam’ın klasikleşmiş pek çok aşk filminde imzası bulunan Ülkü Erakalın için hazırlanan gecede sanatçının arşivci yönü de ortaya konuluyor. Sanat dünyamızın en kapsamlı arşivlerinden birine sahip olan ve bu malzemeyi kaleme aldığı kitaplar ile tek kişilik gösterisi ile sanatseverlerle paylaşan Ülkü Erakalın için gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” toplantısında birbirinden özel görüntülerden seçme bölümler seyircilere sunulurken, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nin fuayesinde de fotoğraf, afiş ve belgelerden oluşan mini bir sergi açılıyor.

“Ustalara Saygı” toplantıları bu sezon, özel bir formatla Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy Kültür Merkezi’nde de sürecek. Kültür Merkezi’ndeki ilk etkinlik, 9 Kasım Pazartesi akşamı yapılacak...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT