Ustalara Saygı Toplantısı - Orhan Kemal

Tarihler: 16 Şubat 2009 Pazartesi ~ 16 Şubat 2009 Pazartesi 16 Şubat 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Akatlar Kültür Merkezi, Zeytinoğlu Cad. Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2009 ~ Şub 16, 2009
“Ustalara Saygı” Orhan Kemal için
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı - Orhan Kemal
Tarih: 16 Şubat 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Göç sorunundan geçim derdine, eğitimsizlikten acımasızlığa Anadolu insanının hayatını müthiş bir yalınlıkla unutulmaz satırlara döken Orhan Kemal, 16 Şubat Pazartesi akşamı “Ustalara Saygı” programında anılacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesi, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, okurlara aralarında “72. Koğuş”, “Kardeş Payı” ve “Önce Ekmek”in de bulunduğu sevilen birçok öyküyü; “Baba Evi”, “Murtaza”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” , “Gurbet Kuşları” ve “Cemile” gibi romanları yadigâr bırakan Orhan Kemal, yapıtları ekseninde anılacak.

Eserleri birçok kez sahneye ve beyazperdeye uyarlanan yazar için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısına, aralarında “Orhan Kemal Roman Armağanı” sahiplerinin de bulunduğu edebiyatçıların yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından sevenleri de katılacak. Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Bülent Kayabaş, Ergün Işıldar, Erol Şadi Erdinç, Fikret Otyam, Halit Kıvanç, Haydar Ergülen, Haşmet Zeybek, Hıfzı Topuz, Nebil Özgentürk ve Sennur Sezer kitaplardan futbola, hapishaneden kamera önüne uzanan Orhan Kemal sohbetleriyle geceyi renklendirecek. Etkinlikte Bakırköy Belediye Tiyatroları sahnelerinde perde açan Orhan Kemal eseri “Tersine Dünya”nın “Bitirim Leyla”sı Gül Onat ve “Ev erkeği Süleyman”ı Levent Tülek de yapıttan şarkılı bir bölümü seyirciler için yeniden yorumlayacak. Salih Kalyon ise “72. Koğuş”taki ünlü Kaptan tiplemesini sahnede canlandıracak.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nin hazırladığı “Kendi Sesinden Orhan Kemal” ve “Bir Ömür Böyle Geçti” belgeselinden parçalarla Nebil Özgentürk’ün “Bir Yudum İnsan”ından bir bölümün seyircilere sunulacağı “Ustalara Saygı” toplantısına yazarın oğulları Işık Öğütçü ve Kemali Öğütçü ile kızı Yıldız Yorgancıoğlu da katılarak ‘evdeki Orhan Kemal’i anlatacaklar.

Tiyatro sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem’in Orhan Kemal’in “Elli Kuruş” öyküsünü yorumlayacağı gecede, ustanın “Karıma” şiirini besteleyen Aykut Yılmaz da eserin piyano versiyonunu konuklarla paylaşacak.

“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 23 Şubat’ta Mehmet Güleryüz, 2 Mart’ta Okay Temiz, 9 Mart’ta ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ürettikleriyle yarınlara ışık tutan “Çağdaş Kibeleler” için hazırlanan programlarla devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT