Ustalara Saygı Toplantısı – Safa Önal

Tarihler: 30 Mart 2011 Çarşamba ~ 30 Mart 2011 Çarşamba 20.00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Cad No: 8 Etiler İstanbul Etiler İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2011 ~ Mar 30, 2011

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, Yeşilçam’a 400’ün üzerinde senaryo armağan ederek bir devre damgasını vuran Safa Önal için gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), 30 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

1945’te kısa öyküler kaleme alarak yazı dünyasına “merhaba” diyen, Babıâli kültürüyle yoğrulan, ardından yöneldiği sinemada 400’ün üzerinde senaryo, 60’tan fazla fotoroman, 500 bölümden fazla dizi senaryosu kaleme alan, 40 yakın filme de yönetmen olarak imza atan duayen senarist Safa Önal için hazırlanan gece, bir Yeşilçam resmigeçidine dönüşecek. Agâh Özgüç, Atilla Dorsay, Aydın Boysan, Çolpan İlhan, Engin Çağlar, Göksel Arsoy, Halit Kıvanç, Nebil Özgentürk, Oğuz Makal, Salih Güney, Selda Alkor, Sevda Ferdağ, Suzan Avcı, Süleyman Turan, Temel Gürsu, Tufan Türenç, Ümit Efekan, Vecdi Sayar ve Yılmaz Atadeniz, “Ustalara Saygı”ya katılarak Safa Önal ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaşacak.

Son olarak yazıp yönettiği ve Yeşilçam’ın altın döneminin bütün önemli oyuncularını buluşturan “Hicran Sokağı”nı seyircilere sunan Safa Önal için hazırlanan gece; popüler müziğimizin kilometre taşlarından Ali Rıza Binboğa, Yeşilçam’ın hafızalara yer etmiş melodilerinin bestecisi Cahit Berkay ve usta caz yorumcusu İlham Gencer’in yorumlayacağı ezgilerlerle renklenecek.

“Ah Güzel İstanbul”dan “Vesikalı Yarim”e, “Tatar Ramazan”dan “Kabadayılar Kralı”na, “Dönüş”ten “Balıkçı Osman”a, “Evlidir Ne Yapsa Yeridir”den “Yumurcak”a, “Dila Hanım”dan “Tatlı Nigar”a, “Vatandaş Rıza”dan “Doktor Civanım”a, “Yarınlar Bizim”den “Baraj”a, “Menekşe Gözler”den “Lejyon Dönüşü”ne, “İki Sene Mektep Tatili”nden “Ağaçlar Ayakta Ölür”e, “Bodrum Hakimi”nden “Umut Dünyası”na pek çok farklı türde filme aynı ustalıkla senaryolar yazarak çok yönlülüğünü ve engin birikimini kanıtlayan, 395 senaryoyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, Senaryo Yazarları Derneği kurucusu olan ve 7 yıl başkanlığını üstlenen Safa Önal için düzenlenen etkinlikte, ustanın yaşamına dair belgesellerden kısa bölümler de gösterilecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 14 Nisan’da Nino Varon için hazırlanan gece ile devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT