Ustalara Saygı Toplantısı - Sait Faik Abasıyanık

Tarihler: 03 Mayıs 2010 Pazartesi ~ 03 Mayıs 2010 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi

Adres: Melih Cevdet Anday Sahnesi Akatlar Kültür Merkezi Zeytinoğlu Caddesi İstanbul Akatlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2010 ~ May 3, 2010

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, beşinci sezonunun finalini hikâyeciliğimizin mihenk taşı Sait Faik Abasıyanık için gerçekleştirilecek gece ile yapacak. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan gece; 3 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 20.00`dan itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) izlenebilecek.

Aramızdan 11 Mayıs 1954 tarihinde ayrılan Sait Faik için organize edilen etkinlik, hikâye alanında edebiyatımızın en iyilerine imza atan ve kendisinden sonraki kuşaklar için öncü olan yazarı 56. ölüm yıldönümünde sevenleriyle yeniden buluşturacak.

Sait Faik gecesinde; ustanın dostları, adına konan Sait Faik Hikâye Armağanı’na çeşitli yıllarda değer bulunan yazarlar ve çeşitli eserlerini yorumlamış sanatçılar katılacak. “Ustalara Saygı” toplantısına; Adnan Özyalçıner, Ayşe Sarısayın, Beşir Özmen, Cahit Tanyol, Feryal Tilmaç, Korkut Akın, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Nilüfer Açıkalın, Nursel Duruel, Oktay Akbal, Osman Şahin, Oya Baydar, Perihan Ergun, Safa Önal ve Sevengül Sönmez konuk olarak Sait Faik’le ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaşacak.

Usta için hazırlanan belgesel ve kurgu filmlerin gösterileceği etkinlikte; Naşit Özcan da Şehir Tiyatroları prodüksiyonu “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye”den bir bölüm oynayacak. Gösteriye oyunun müziklerini yapan Ömer Göktay da katılacak.

Dia gösterisiyle renklenecek olan gecede; Tuna Egemen ve Mazlum Kiper de Sait Faik’in aralarında “Susam Hidayet” ve “Son Kuşlar”ın da bulunduğu klasikleşmiş öykülerinden bölümler ve sevilen şiirlerinden örnekler yorumlayacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT