Uwe Timm - Kardeşimin Gölgesinde

Tarihler: 15 Kasım 2011 Salı ~ 15 Kasım 2011 Salı 15 Kasım Salı Saat: 18:00

Yer: Istanbul Goethe Enstitüsü

Adres: Goethe-Institut İstanbul Kütüphane, Yeniçarşı Cad. No:32 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2011 ~ Kas 15, 2011

Uwe Timm "Kardeşimin Gölgesinde / Am Beispiel meines Bruders" adlı kitabından okuyor.

Toplantı dili Almanca ve Türkçedir. Giriş serbesttir.

Uwe Timm, Türkçeye "Kardeşimin Gölgesinde" adıyla çevrilen ve bu yıl Can Yayınları’ndan çıkan kitabında, 1924 yılında Hamburg’da doğan ve 1943’de Ukrayna’da askeri bir hastanede ölen ağabeyi Karl Heinz Timm’in hikayesini anlatıyor. Uwe Timm ancak anne ve ablasının ölümünden sonra kendisinden onaltı yaş büyük olan, 1942 yılında Waffen- SS’e kendi isteği ile katılan ve bir daha geri dönmeyen ağabeyi ile ilgili yazabilmiş. 19 yaşında ölen ağabey, ölümünün ardından anne ve babasının acısında, hikayelerinde, onun başına gelenlere ve kadere ilişkin söylemlerde, aynı zamanda onu pek fazla hatırlamayan kardeşinin hayallerinde yaşamaya devam etmiş.

"Am Beispiel meines Bruders" 2003 yılında yayınlandı ve şu ana kadar 17 dile çevrildi. Okuma, Fügen Uğur’un moderasyonunda gerçekleşecek.

Uwe Timm
Uwe Timm 1940 yılında doğdu. Münih ve Paris’te Alman dili ve edebiyatı ile felsefe okudu. Felsefe alanında doktorasını yaptı.1971 yılından itibaren serbest yazar olarak çalışmalarını sürdürüyor. Eserleri roman, kısa roman, hikaye, şiir, çocuk ve gençlik kitapları olmak üzere geniş bir yelpazeden oluşuyor. Pek çok edebiyat ödülü alan Uwe Timm‘e 2003 yılında Schubart Edebiyat Ödülü, 2006 yılında Jakob-Wassermann Ödülü ve 2009 yılında Heinrich-Böll Ödülü verildi. Kendisi Darmstadt Alman Dili ve Edebiyatı Akademisi, Alman PEN‘i ile Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nin daimi üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT