Van Gorkum, Platform’da

Tarihler: 08 Ocak 2005 Cumartesi ~ 08 Ocak 2005 Cumartesi 8 Ocak Cumartesi Saat 17:30

Yer: Garanti Platform Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Garanti Platform Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 8, 2005 ~ Oca 8, 2005
Benliğin oluşumunu görselleştiren Van Gorkum, Platform’da

Platform İstanbul Misafirleri Programı’nın konuğu olan Hollandalı görsel sanatçı Klaas van Gorkum, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde bir konferans verecek. Aralık ayından bu yana İstanbul’da bulunan sanatçı, 8 Ocak 2005 Cumartesi günü saat 17:30’daki konferansında, kültürel benliğin belirli bir çevre içinde nasıl oluştuğunu inceleyecek.

Rotterdam’da yaşayan Van Gorkum, farklı ülkelerde yetişmiş biri olarak, kültürel benliğin oluşumu ve belirli bir politik/sosyal çevrenin bu benliğin oluşmasının ardındaki karmaşık mekanizmayı nasıl açığa çıkardığıyla yakından ilgileniyor. Sanatçı, bu mekanizmaya seslenmek, böylesi gözlem, yüzleşme ve konuşmalara bir alan yaratmak için videoyu araç olarak kullanarak, konusuna dair uzaktan gözlem ve onunla yakın etkileşimleri birleştiren bir çalışma yöntemi geliştiriyor.

Van Gorkum, işleri hakkında şu yorumda bulunuyor: “İşlerim, sosyal ilişkileri ve bağları araştırmak üzerine yoğunlaşıyor. İnsanlar arasındaki ilişkileri ve sosyal bağlamı görselleştirmek için belgesel yöntemlerini kullanıyorum.”.
1975 yılında Hollanda’da doğan Klaas van Gorkum, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten’den (Den Haag, Hollanda) mezun oldu. Hollanda, İspanya ve Avusturya’da düzenlenen grup sergilerine katıldı. 2001 yılında, Hollanda’nın Utrecht şehrinde düzenlenen Gouden Vlam Videofestival’da “Belgesel” dalında birincilik ödülü aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT