Yaşasın edebiyat, çok yaşasın dergiler!

Tarihler: 12 Ocak 2010 Salı ~ 22 Ocak 2010 Cuma 18.30

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: İstiklal Cad. No 161 Beyoğlu/İst Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2010 ~ Oca 22, 2010

12 Ocak Salı
Salı Toplantısı

Yaşasın edebiyat, çok yaşasın dergiler!

Edebiyat Dergileri Okurlarıyla Buluşuyor 5

Konuşmacı: Metin Celâl (Özgür Edebiyat)
Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 18.30

Varlık, kitap-lık, Notos, Sözcükler, Özgür Edebiyat dergileri okurlarıyla buluşuyor. Edebiyat dergiciliğinin dünü, bugünü ve geleceği konuşulacak. Karşılıklı sorunlar paylaşılacak, dergilerin bugünkü durumları masaya yatırılacak. Dergilerin etkinlikleri ve işlevleri yeterli mi? Okuruyla yazarıyla ilişkileri sağlıklı mı? Benzeri sorulara yanıtlar aranırken eleştiri, öneri, dilek ve beklentileri olanlar da söz alacak.

Dergi yöneticilerinin okurları ve yazarlarıyla yüzleşeceği etkinliklerin geniş katılımlı olmasını, edebiyatımız adına yararlı geçmesini umuyoruz. “Yaşasın edebiyat, çok yaşasın dergiler!”

Fotoğraf Kulübü

Türkiye’nin Fotoğrafı
Moderatör:
Merih Akoğul
Konuşmacı: İbrahim Zaman
Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 18.30

Merih Akoğul, Fotoğraf Kulübü’ün Ocak ayı etkinliğinde, 50 yılını fotoğrafa vermiş, ülkemizin önemli fotoğraf ustalarından İbrahim Zaman’ı konuk ediyor. Kendini, Anadolu’nun güzelliklerini ağırlıklı olarak insanlar ve doğa fotoğrafları üzerinden sunmaya adayan İbrahim Zaman, bu etkinlikte fotoğraf üzerine düşüncelerini, yaşadıklarını ve anılarını örnekler eşliğinde izleyicileriyle paylaşacak. Yalnızca Türkiye’den ve dünyadan çektiği fotoğraflar, açtığı sergiler, gerçekleştirdiği dia gösterileri ve kitaplarla değil, hümanist dünya görüşü ve örnek kişiliğiyle de yeni kuşak fotoğrafçılara örnek olan İbrahim Zaman’ı dinlerken, Türkiye’nin 50 yıllık fotoğraf serüvenine de tanık olacaksınız.

Sergi Gezisi
Sikkeler Işığında Ortaçağ’da Dolaşmak
Yöneten: Şennur Şentürk
Yer: Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, saat: 17.00

Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nin yeni sergisi, Ortaçağ’da basılmış çeşitli devletlere ait 180 orijinal sikkenin sembolik betimlerini yan yana getirerek Anadolu’nun görsel zenginliğini ortaya çıkarıyor. Yapı Kredi’nin sahip olduğu 55 bin parçalık sikke koleksiyonundan seçilerek oluşturulan sergiyi müze müdürümüz Şennur Şentürk ile gezmeye davet ediyoruz.

15 Ocak Cuma
Sergi Söyleşisi
Bir Usta Bir Dünya:
Sait Maden
Moderatör: Ömer Durmaz
Konuşmacı: Sait Maden
Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 18.30

Şair, çevirmen, ressam, grafik tasarımcı ve yayıncı Sait Maden, “Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden sergisi dolayısıyla aynı başlıklı söyleşiye konuk oluyor. Türk grafik sanatının bu büyük ustasıyla onun şiirleri, çevirileri, yarattığı yüzlerce logo, amblem, afiş, yazı karakterleri ile sekiz binden fazla kitap ve dergi kapağı ve yayın serüveni üzerine konuşacağız. Sait Maden, elli yıldan fazla bir zamandan beri grafik tasarım, resim, şiir, çeviri gibi değişik alanlarda benzersiz bir verimlilik ve yetkinlikle yapıtlar üretiyor. Sanatçı, tasarladığı sekiz bin dolayında kitap ve dergi kapağıyla belki de bir dünya rekoruna sahip. Daha 13 yaşında şiirler yazmaya başlayan sanatçı, o yaşlarda aruz ölçüsünü bilen, 16’sında kendi kendine Fransızca ve Osmanlıca öğrenmeye, 18’inde ünlü Fransız şairlerinden çeviriler yapmaya başlayan, Baudelaire’den uyarladığı bir çeviriyle 1950’de Varlık dergisinin açtığı çeviri yarışmasını kazanan, Lorca’yı anadilinden çevirebilmek için İspanyolca öğrenen bir şair ve çevirmen. Bu toplantı onun sanat serüveniyle ilgili.

16 Ocak Cumartesi
Yaratıcı Drama Yöntemiyle Kitap Okuma Atölyesi
Kitapevim, oyun evim
Mumuk Harfleri Öğreniyor
Yöneten:
Cennet Türker
Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 11.00 Nedir bu harflerin sırrı? Yan yana gelince ne oluyor? Bu büyükler neden onlara bakarken bazen gülüyor bazen de sinirleniyor? Selçuk Demirel’in yumuşak ve sevimli çizgisi ile hayat verdiği Mumuk, bu öyküde harflerin sırrını keşfederken, yaşantısına kocaman, renkli bir kapı açılıyor. Siz de bu kapıdan, olanlara bir göz atmak ister misiniz? Haydi o zaman Mumuk sizi bekliyor. Oynayarak okumak, harfler yapmak, çizmek, boyamak için.

Etkinliğimiz 16 çocuk (5-7 yaş) ile sınırlıdır. Lütfen rezervasyon yapınız.(0212) 252 47 00/503

20 Ocak Çarşamba
Tarih Konuşmaları
Osmanlı Şekerleri
Konuşmacı:
Priscilla Mary Işın
Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 18.30

Priscilla Mary Işın, yıllar süren araştırmalar sonunda kaleme aldığı Gülbeşeker / Türk Tatlıları Tarihi adlı kitabıyla büyük ilgi gördü. Türk tatlı ve şekerleme kültürü üzerine kaleme alınmış en önemli çalışmalar arasında gösterilen kitap, Dünya Kitap Yılın Kitabı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Gastronomi Kitabı” seçildi.

20 Ocak Çarşamba günü Sermet Çifter Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte Mary Işın, Osmanlı şekerleri üzerine, görsellerle zenginleşen bir konuşma yapacak.

Sergi Gezisi
Sikkeler Işığında Ortaçağ’da Dolaşmak
Yöneten:
Şennur Şentürk
Yer: Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi, saat: 17.00 Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nin yeni sergisi, Ortaçağ’da basılmış çeşitli devletlere ait 180 orijinal sikkenin sembolik betimlerini yan yana getirerek Anadolu’nun görsel zenginliğini ortaya çıkarıyor.

Yapı Kredi’nin sahip olduğu 55 bin parçalık sikke koleksiyonundan seçilerek oluşturulan sergiyi müze müdürümüz Şennur Şentürk ile gezmeye davet ediyoruz.

22 Ocak Cuma
Okuma Saati
Aşk İmiş
Okuyan: Adil İzciYer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, saat: 18.30

Hiç görmediğim bir rüya olsun yüzün Gündüz ve gece. Dünya ve gök. Birdenbire.
Aşk çıkagelince hepsi karışırmış meğer İnsan bunun için bir yere sığamazmış.
Öyle çoktan beri: Sonsuzluğun açık kapısı Gözlerimi kısmadan bakamadım ki hiç:
Gündüz düşmediğin bir şey kalmıyor: Rüzgâr nereden inerse insin hep ıtırlarla.
Ah gece de yalnız yapamıyor. Üşümesi Geçecekse ancak sen doğduktan sonra.

Adil İzci’nin Ocak 2009’da çıkardığı Aşk İmiş adlı şiir kitabını birlikte okumaya ve şiirleri içinde küçük bir gezintiye çıkmaya davet ediyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT