Yok-yerler, Güvenlik Duygusu ve İstanbul

Tarihler: 17 Mayıs 2005 Salı ~ 17 Mayıs 2005 Salı 17 Mayıs Salı Saat 18:00

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2005 ~ May 17, 2005
Konferans - Saat 18:00
Sarkis Sergisi kapsamında
AYKUT KÖKSAL “Yok-yerler, Güvenlik Duygusu ve İstanbul”

İstanbul’un son 20 yıllık serüveninde belirleyici olan, kent mekânında “yer”in yitimi olmuştur. Aynı zamanda kentin metropolleşme sürecine koşut yürüyen bu oluşumda üstmodernliğin ürettiği mekânlar, yani yok-yerler “yeni” metropol yaşamını belirleyen öğelerdir. Bu oluşumun arka planında hem “yer”e bağlı güvenlik duygusunun yitimi, hem de mekânın, soyut güvenlik dizgeleriyle tanımlanmış yeniden üretimi yer alır.

Aykut Köksal, 1952 yılında doğdu. DGSA Yüksek Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans, Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nde ise doktora dersleri veren Aykut Köksal’ın 1973’ten 1993’e dek yayımladığı yazılardan oluşan “Zorunlu Çoğulluk/Mimarlık ve Sanatta Dilin Süreksizliği” başlıklı kitabı 1994’te yayımlandı. MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yayımladığı “Dipnot” dergisinin yayın yönetmeni olan Aykut Köksal; sergi küratörlüklerinin yanı sıra, 2004 yılında 1. İstanbul Mimarlık Festivali’nin küratörlüğünü de yaptı.
Etkinlik ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT