Zaha Hadid

Tarihler: 03 Şubat 2005 Perşembe ~ 03 Şubat 2005 Perşembe 3 Şubat Perşembe Saat 18:00

Yer: İÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Garanti Galeri

Adres: Maçka Maçka İstanbul

Telefon: (0212) 233 22 38 Garanti Galeri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2005 ~ Şub 3, 2005
Z a h a H a d i d
Garanti Galeri’de (GG) Sergilenen “Son Projeler”ini ve Mimari Tasarımın Sınırlarını Anlatacak...

Dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid, 3 Şubat 2005 Perşembe günü saat 18.00’de İTÜ Maçka Kampüsü’nde konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. 30 Kasım 2004 –5 Şubat 2005 tarihleri arasında Garanti Galeri’de (GG) açılan “Son Projeler” adlı sergi nedeniyle düzenlenen konferansta Zaha Hadid, mimari perspektifini ve son projelerini tasarımcılar ve tasarım öğrencileriyle paylaşacak. Eşzamanlı çeviri sağlanacak konferans herkese açık olacak.

Zaha Hadid tarafından GG için özel olarak tasarlanan ve 15.000 ziyaretçi sayısına ulaşan sergi, konferans nedeniyle 5 Şubat 2005 tarihine kadar uzatıldı. “Son Projeler” başlıklı sergide, Weil am Rhein’daki LFOne Sergi Binası (1999), Strasburg Tramvay Terminali (2001), Innsbruck Kayak Merkezi (2002), Rosenthal Çağdaş Sanatlar Merkezi (2003) ve yapımı süren Wolfsburg Bilim Merkezi maket ve fotoğraflarla tanıtılıyor. Garanti Galeri’deki sergide yer alan projeksiyon ise mimarlığın nobeli sayılan Pritzker ödüllü Zaha Hadid’in tasarım ve yapım süreçlerindeki yaklaşımını anlatıyor.
Zaha Hadid3 Şubat 2005 Perşembe 18.00
İstanbul Teknik ÜniversitesiMaçka Kampusu Mustafa Kemal Salonu
Katılım ücretsizdir. Eşzamanlı çeviri yapılacaktır.

Zaha Hadid:
1950 yılında Bağdat`ta doğan Zaha Hadid, mimarlık eğitimini Londra’daki Architectural Association`da tamamladı. Tasarım, uygulama, eğitim ve araştırma çalışmalarını eşzamanlı sürdüren Zaha Hadid, 1977’de Office of the Metropolitan Architecture`a ortak oldu.
Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Okulu`nda Kenzo Tange Kürsüsü’nün ve Chicago`daki Illinois Üniversitesi Mimarlık Okulu`nda Sullivan Kürsüsü’nün başkanlığını yaptı. New York`ta Columbia Üniversitesi`nde Masters Studio`da Misafir Profesör olarak dersler verdi. 2004 yılında New Haven, Connecticut`taki Yale Üniversitesi`nde ve Eero Saarinen Mimari Tasarım Misafir Profesörü olarak çalışan Hadid, halen Viyana`daki Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi`nde ders veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT