Ramazan’da Su Tüketimine Dikkat Edilmeli

Tarihler: 08 Temmuz 2013 Pazartesi ~ 07 Ağustos 2013 Çarşamba

Yer: Saka Su

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 8, 2013 ~ Ağu 7, 2013

Türkiye’nin pH değeri en yüksek, uluslararası ödüllü suyu doğal mineralli Saka, Ramazan’da su tüketimine dikkat çekiyor.

Ramazan ayında yeterli su tüketimi önem kazanıyor. Beslenme Danışmanı Dr. Yasemin Bradley iftardan sahura kadar olan sürede alınan doğal mineralli suyun gün boyu kaybedilen su miktarının geri kazanımı için önemli olduğunu belirtti.

İftardan başlayarak alınacak doğal mineralli suların, oruç tutulan süre boyunca kaybedilen suyun geri kazanımında önemli rol oynadığına dikkat çeken Dr. Bradley, iftar yemeği sırasında alınacak doğal mineralli suyun gün boyu vücudun azalan sıvı miktarını düzenlediği gibi mineral ihtiyacını karşılamaya da yardımcı olacağını dile getirdi.

Yetişkin bir kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarının 2,5 litre olduğunu belirten Dr. Bradley, özellikle oruç tutacak kişilerin hava sıcaklığına bağlı olarak vücudun artan su ihtiyacına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Ödüllü doğal mineralli su Saka

Türkiye’nin AB standartlarına uygun ilk doğal mineralli suyu Saka, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) 1961 yılından bu yana her yıl düzenlediği lezzet ve kalite ödüllerinde, üç yıl üst üste 3 Yıldız iTQi Superior Taste Award ödülünü aldı. ‘iTQi’ın en büyük ödülüne üçüncü kez layık görülen Saka bu başarısıyla Kristal Ödül almaya da hak kazandı.

Neden pH Değeri Yüksek Doğal Mineralli Su?

8,22’lik pH değeri ile Saka, kalsiyum, magnezyum gibi doğal mineraller içeren alkali bir sudur. Doğal mineralli sular vücudun gün boyunca kaybettiği minerallerin bir kısmını geri kazanmasını sağlar. Kalsiyum, kemik sağlığı için büyük önem taşımaktadır. pH’ı 7’nin üzerinde olan sular, içinde doğal oksijen iyonu daha fazla olan alkali sulardır. Alkali sular kandaki asit seviyesini dengeleyerek, vücudun daha az yağ depolamasını sağlar ve vücudun asit/baz dengesine destek olarak, kilo kaybına yardımcı olur. Saka, alkali diyetine uygun bir su olmakla beraber, kandaki laktik asidin atılmasını kolaylaştırarak, fiziksel aktivite sırasında performansı artırır.

Ramazan 2013 sağlık

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT