" Aynı Tişörtü Giyenler"

Tarihler: 25 Şubat 2010 Perşembe ~ 20 Mart 2010 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galeri 2

Adres: Boğazkesen Cad. Kadiriler Yokuşu No.69/1 Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 - 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2010 ~ Mar 20, 2010

Volkan Aslan "Aynı Tişörtü Giyenler" isimli video yerleştirmesi, 25 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 2’de. Volkan Aslan’ın "AYNI TİŞÖRTÜ GİYENLER" isimli videosu, kimlik duygusu üzerinden hareket eden, üzerinde Türk Bayrağı imgesi olan tisörtleri giyen insanlar ile yapılan söyleşiler ile temelleniyor.

2008`den bu yana, İtalya ("save as", Triennial Bovisa Museum), Almanya (Frankfurt - Weimar) ve Fransa` da (Strasbourg) sergiler açan Aslan bu sezon Depo` da yer alan İade-i Ziyaret, Manzara Perspectives` deki "Bir Sahneleme Meselesi" ve Istanbul 2010 "Geçici Rahatsızlık" sergilerinde yer aldı. Mart 2010 ayında Londra bir residency programına katılacak olan Aslan, 2010-11 sezonunda ise Almanya Münih şehrinde residency programlarına katılıyor.

Sanatçının, "nasıl bir his" sorusunun peşine takılmasıyla başlayan ve yapılan konuşmalarla ortaya çıkan video yerleştirmesi, 25 Şubat Perşembe günü Pi Artworks Galeri 2`de izleyiciyle buluşuyor: Sıradan, ılık bir yaz aksamı. Kalabalık bir cadde. Benden daha kısa boylu bir adama bana doğru yaklaşıyordu ve aynı tişörtü giymiştik. Acaba aynı mıydık? Sanatçının, bir merakın ardından başlayan bu görüntüleri, ulusal bir sembolün farklı coğrafyalarda farklı insanlar üzerinde nasıl bir duygu yarattığı sorusunun peşine düşerken kimi zaman bizi kurgu ve gerçeğin arasında bırakan bir video yerleştirmesine dönüşüyor.

Farklı şehirlerde çektiği görüntüleri bir araya getirerek aynılık üzerinden farklılıklara doğru uzanan bir serüven sonucunda ortaya çıkan bu video çalışması kurgu, gerçek, aynılık, farklılık, ulus, millet... gibi kavramlar etrafında dolaşmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT