'Çizim Bugün' Sergisi O'Art'ta Sanatseverlerle Buluşuyor

'Çizim Bugün' Sergisi O'Art'ta Sanatseverlerle Buluşuyor

Tarihler: 03 Nisan 2017 Pazartesi ~ 30 Nisan 2017 Pazar

Yer: O’Art

Adres: Odeabank Etiler Şubesi (2.kat), Nispetiye Cad. ​No:60/A-B Etiler İstanbul​​​​​ ​​​​​ Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2017 ~ Nis 30, 2017

Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı stratejilerin önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergi, farklı sanatçıların, farklı disiplinlerdeki çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği; üç boyutlu çizimlerden neon eserlere, videodan performansa kadar çağdaş ürünler yer alıyor.

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerini ağırlayan O’Art, görsel sanatların en eski disiplini olan ‘çizim’i güncel yorumuyla izleyiciyle buluşturuyor. Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı sanatın önemini yansıtan “Çizim Bugün” adlı sergide 15 sanatçının farklı disiplinlerdeki çizimleri bir araya geliyor.

Sergide kağıt üzerine kalemle çizmeye dayalı klasik formların yanı sıra medya sanatı, fotoğraf ve heykel örnekleri ile birlikte grafik ve çizim benzeri ifade biçimleri gibi diğer teknik ve formatlar da yer alıyor. Üç boyutlu çizimler, neonlar, video ve performans eserlerinin izlenebileceği serginin küratörlüğünü, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi olan ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Marcus Graf üstleniyor.

Çizimi, “Uzun süre resmin gölgesinde kalan çizim, kavramsallık ve minimalizm ile birlikte sanatın post-modern koşullarının yol açtığı yaygınlaşma ve kabul sayesinde bugün çok daha fazla takdir görüyor” sözleriyle anlatan Graf, serginin Türkiye'de çizimin gelişimine kısa bir bakış niteliği taşıdığını da belirtiyor.

Melike Bayık’ın asistanlığında düzenlenen sergide, genç sanatçılar; Ahmet Duru, Ali Elmacı, Arslan Sükan, Candaş Şişman, Cins, Çağrı Saray, Erdal Duman, Erinç Seymen, Fırat Engin, Güneş Terkol, Hacer Kıroğlu, Melike Kılıç, Serkan Yüksel, Yuşa Yalçıntaş, Yunus Emre Erdoğan’ın çizimleri yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT