"Deneme I: Bağ-lam-sız"

Tarihler: 14 Eylül 2009 Pazartesi ~ 14 Ekim 2009 Çarşamba

Yer: Piramid Sanat

Adres: Feridiye Cad. 23 - 25 34437 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 297 31 20 - 15 - www.piramidsanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2009 ~ Eki 14, 2009
"DENEME I: BAĞ-LAM-SIZ" 14 EYLÜL -14 EKİM 2009 PİRAMİD SANAT`TA…

Piramid Sanat, 2009-2010 sezonunu 14 Eylül 2009 tarihinde küratörlüğünü Sevil Dolmacı’nın yaptığı “DENEME I: BAĞ-LAM-SIZ” isimli sergi ile açıyor. Sanatçılar Çağlar Uzun, Ece Akay, Esra Sağlık, Seval Şener, Serkan Sökmen ve Umut Şumnu bağ, bağlanma, ya da bağlantısız olma halini yerleştirme, video, dijital baskı ve resim’den oluşan sanat yapıtlarıyla sorunsallaştırıyor.

Bağ, ilişkiler sistemini öngörür. Söz konusu ilişkilenme bazen kendiliğinden oluşur bazen de oluşturulur. Uzun zamandır sanat hayatında da eleştirilen, karşı çıkılan ve bazıları için direnme noktası olarak belirlenmiş bahsedilen ilişkiler ağı (küratör, konsept, sanatçı) ya da bağlı olma (bienal, festival, sanat fuarları vs. sanat organizasyonlarına eklemlenme) durumu kaçınılmaz bir şekilde gerçekleşir. Karşı durma, yanında olma veya bağımsız olduğunu varsayma bile, mevcudiyetini, kurulan fiziki ya da düşünsel bağ ile kendinden önce gerçekleşmiş hâkim pozisyona çoktan teslim etmiştir. Eklemlemeyi ret edip bir söylem geliştirmek kişiyi/durumu Foucault’un da söylediği üzere iktidara yani hâkim pozisyona yakınlaştırır.

Serginin çıkış noktası “Bağ-lam-sız” daha ilk noktada kendi söylemiyle ters düşmekte ve bu türden pek çok duruma da çanak tutmaktadır. Bu noktada Nietzsche’ye yaklaşır/sığınırız: güç istenci. Bunu da 1960’larda kavramsal sanatla ortaya çıkmış dil oyunları ile yapmaya çalışırız. Ancak ortaya atılan mesele karmaşık ve kendi içinde çözümü zordur. Dolayısıyla bağ-lam-sız kavramı bu anlamda 21. yüzyıl mantığıyla tekrar güncellenerek bir deneme sergisi ile 11. İstanbul Bienali’ne paralel etkinlikler arasında ele alınmakta ve yer verdiği sanat çalışmalarıyla her türden bağ-(ı)-(m)-sız-lı (lı)-ğ-ı bozmaya/kurmaya çalışmaktadır.

“DENEME I: BAĞ-LAM-SIZ” 14 Ekim 2009 tarihine kadar izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT