´Heyday – Yeniliklerin Yayılması´ Sergisi

Tarihler: 03 Eylül 2010 Cuma ~ 03 Ekim 2010 Pazar

Yer: Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi

Adres: Mimar Sinan Mah. Akşemsettin Cad. No: 52 (İstanbul Emniyet Müdürlüğü Arkası) İstanbul

Telefon: 0212 521 55 65

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 3, 2010 ~ Eki 3, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında, küratörlüğünü Altı Aylık’ın üstlendiği “Heyday – Yeniliklerin Yayılması” sergisi, 3 Eylül – 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde ilçe halkıyla buluşuyor. Sergi, sokak kültüründen doğan ve sergi alanında gelişen bir sanat ortamı olarak tişörtü mercek altına alıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin, çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla Ekim 2008’de başlattığı “Taşınabilir Sanat” projesi 2010 yılı etkinliklerine Fatih’te devam ediyor.

3 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek “Heyday – Yeniliklerin Yayılması” sergisinin açılışı, 3 Eylül Cuma günü saat 16.00’da, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Küratörlüğünü Altı Aylık oluşumundan Kristina Kramer’in yaptığı sergi, Yeni Anıt, Anna Heidenhain, Marisa Maza, Volkan Aslan, Antonio Cosentino, Gamze Özer, Tayfun Serttaş, İnci Furni, İrem Tok ve Suat Öğüt’ün tişörtü bir iletişim kanalı olarak ele aldıkları çalışmalarını bir araya getiriyor.

Pop kültürün bir ikonu ve kolektif hafızanın taşıyıcısı olarak tişört sadece nostaljiyi, uygunsuzları veya sosyal aidiyet veya sınıflandırma çabasını tarif etmekle kalmıyor, aynı zamanda çeşitli düşünce, fikir ve görüşlerin kamusal alanda fırtına gibi estiği dönemlerde de ifade özgürlüğü stratejilerini tanımlıyor. Gündelik yaşamın ve kamuoyunun görünür olduğu reklam, medya, basın, tasarım gibi değişik mecralarla ilişkilerini her geçen gün artıran sanatçılar ve sanat üretimi, bu kez de kamusallıktan öznelliğe uzanan geniş bir alanı kapsayan tişört düzlemini kendine zemin olarak seçiyor.

3 Ekim’e kadar açık kalacak sergi kapsamında sanatçıların ürettikleri tişörtlerden oluşan bir kutu da satışa sunulacak ve tüm kutulardan elde edilecek tüm gelir Mor Çatı’ya bağışlanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT