'İzler' Sergisi

'İzler' Sergisi

Tarihler: 09 Mart 2017 Perşembe ~ 01 Nisan 2017 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2017 ~ Nis 1, 2017

İnsan doğduğu andan itibaren içinde bulunduğu zaman ve mekana tanıklık eder, gözlemlemeye ve deneyimlemeye başlar. Bu mekanların içinde yer alan nesneler bütünü ile duygu ve karakterleri belleğimiz birer an olarak kaydeder, bu anlardan parçalar toplayarak anıları oluşturur. Belleğin kaydettiği anlar arasında kurulan zamansal ve uzamsal ilişkiler, insan zihninin deneyimsel alışkanlıkları ile ilgilidir. Bireyin toplum içerisinde bulunduğu konum bu anıların şekillenmesinde etkilidir.

Sergi, sanatçıların saklı tuttukları an’ların dışavurumu olarak tasarladıkları mekânlar ile izleyiciyi karşı karşıya bırakıyor. Sergide, 5 sanatçının bireysel çalışmaları, 5 farklılaştırılmış alanda yer alıyor.

Çalışmalarında İris Ergül, bireyselliğin sınırlarını aşıp insanlık belleğindeki ilkel zamana dokunuyor. Geçmişteki anlar ve kendi zihni arasında kurduğu bağın göstergesi olarak kullandığı objeler ile de izleyiciyi kendi anına tanık olmaya davet ediyor. Kendi rutini içerisinde sıklıkla bulunduğu mekanların fotoğraflarını kolaj çalışmalarına dönüştüren Furkan Öztekin, kimlik kazandırdığımız alanlar içerisindeki duygu durumlarımızı sorguluyor. Özge Yağcı, ‘düş otu’ serisinde hareketsiz yapılar içerisinde tasarladığı bitki formları ile mekân ve içerisinde süre gelen yaşamdan anları izleyiciye aktarırken, Elif Özen yalnızlaştırılmış mekânlardan karelerin bulunduğu farklı tekniklerde çizimleri ile zihnin o an içinde bulunmadığı bir anı algılama biçimini gözlemlememize olanak sağlıyor. Bu bağlamda bireyin, özellikle kadınların bulunduğu toplumsal alanlarda yalnızlaştırılmasını işleyen Merve Üstünalp’in eserlerinde yer alan kadın figürleri, erkek egemen bir toplumda kadınların fiziksel olarak bulundukları anlarla duyusal varlıklarının irrasyonelliğine dikkat çekiyor. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT