'Manşet Yalısının Kızı' Zaman Yolculuğuna Çağırıyor

'Manşet Yalısının Kızı' Zaman Yolculuğuna Çağırıyor

Tarihler: 17 Mart 2017 Cuma ~ 02 Nisan 2017 Pazar

Yer: addresistanbul Ev Dekorasyon Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2017 ~ Nis 2, 2017

Babıali'den medyaya Emeç ailesinin asırlık hikayesi sergi oluyor. Bu sergiyi gezerken gazete okurları basın dünyasının yüz yılı içinde zaman yolculuğu yapabilecek.

Emeçler kamuoyunu sarsan manşetlere imza attılar... Son Posta gazetesinin efsanevi patronu, aynı zamanda Demokrat Parti milletvekili olan Selim Ragıp Emeç'in açtığı yoldan çocukları Çetin Emeç, Aydın Emeç ve küçük kızı, babasının "Leylak"ı Leyla Tavşanoğlu da yürüdü.

Yalıda dünyaya geldiler, özel mürebbiyelerle manşet atmak için yetiştirildiler. Komşuları olan anlı şanlı politikacıların, gazetecilerin, bürokrat ve sanatçıların kâh şaşkınlık veren kâh kahreden hayatlarına tanıklık ederek büyüdüler.

Emeçlerin kimi zaman pembe, kimi zaman zindanlar kadar karanlık hikâyesini ailenin en küçük kızı Leyla Tavşanoğlu anlattı, Esra Tüzün kaleme aldı. Doğan Kitap’tan çıkan “Manşet Yalısının Kızı” adlı kitap şimdi de hikayesini sergiye taşıyor.

Sergi’de 1930'ların İstanbul'undan günümüze uzanan dönemde Türkiye'nin siyasi hayatına yön veren manşetler gazeteler ve fotoğraflar sergilenecek. Kitapta anlatılan kişilerin kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği eşyalar dikkatle düzenlenerek sergide yer alacak. Ziyaretçilerini kendi hatıralarına sürükleyecek sergi aynı zamanda belge niteliği de taşıyacak.

addresistanbul Ev Dekorasyon Merkezi‘nde 17 Mart Cuma günü başlayacak olan sergi 2 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT