Pera Müzesi’nde ´Made in Japan´ Rüzgarı; İki Yeni Sergi

Tarihler: 06 Ağustos 2010 Cuma ~ 03 Ekim 2010 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 Tepebaşı - Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 6, 2010 ~ Eki 3, 2010

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında, Türkiye’nin 120 senelik dostu Japonya’nın sanatını, gelenekselden moderne, çağdaştan güncele tüm renkleriyle ülkemiz sanatseverleriyle buluşturuyor.

Pera Müzesi’nin 3. katında yer alacak “Ikuo Hirayama - Türkiye, Batıyla Doğu Arasında Bir Kültür Kavşağı” başlıklı sergi, Nihonga resminin büyük ustası, Japonya’nın yetiştirdiği en saygın sanatçı ve bilimadamlarından Ikuo Hirayama’nın 38 resminden oluşuyor. Yaşamının önemli bir bölümünü Batı’yla Doğu’yu bağlayan İpek Yolu’nu resmetmeye adamış, Japonya’nın ilk Unesco İyiniyet Elçisi olan sanatçının Japonya’da kendi adını taşıyan bir müzesi var.

Serginin çatısını bizzat oluşturan ve açılışta İstanbul’da bulunmayı çok arzulayan Ikuo Hirayama Aralık 2009’da hayata veda ettiği için sergi açılışına Hirayama Ailesi’ni temsilen eşi ve çocukları katılacak.

“Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da - 2010” başlıklı sergi ise, Pera Müzesi’nin 4. ve 5. katında, Japon kültürünü yüksek teknoloji odaklı medya sanatları aracılığıyla sunuyor. Japonya Kültürel İşler Ajansı tarafından 1997 yılından beri düzenlenen bu kapsamlı festivalden seçme yapıtlardan oluşan Pera Müzesi’ndeki sergi, “Anlatıcı Akıl” ve “Yaratıcı Akıl” başlıkları altında; manga, animasyon, oyunlar ve interaktif sanat bölümlerinden oluşuyor.

Özünde geleneksel Japon kültürünün bulunduğu, günümüz postmodern sanat anlayışıyla ileri Japon teknolojisini birleştiren ve interaktif sanat, enstalasyon, video, durağan görüntü ve internet tabanlı işlerin çok sayıda farklı düzeneklerle sunulduğu “Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da - 2010” sergisinin özellikle gençlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.

2010 Türkiye’de Japonya Yılı kapsamında 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleşecek iki sergi, geleneksel kültürü, çağdaş sanatı ve ileri teknolojisiyle İstanbul’da “Made in Japan” rüzgarı estirecek. Japonya Büyükelçisi, Japonya Kültürel İşler Ajansı Üst Yönetimi ve Hirayama Ailesi’nin katılacağı Basın Toplantısı, 5 Ağustos Perşembe sabahı Pera Müzesi Oditoryumu’nda yapılacak

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT