'Rezan Has: 90 Yılın Tanıklığı' Sergisi

'Rezan Has: 90 Yılın Tanıklığı' Sergisi

Tarihler: 20 Aralık 2016 Salı ~ 15 Ocak 2017 Pazar

Yer: Rezan Has Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 20, 2016 ~ Oca 15, 2017

Sergi Rezan Has Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nin, ismini gururla taşıdığı Rezan Has’ın 90 yıllık hayatına tanıklık eden sergi 15 Ocak 2017 tarihine kadar Rezan Has Müzesi’nde ziyarete açık olacak. Sanatseverler bu sergi ile Kayseri’nin tanınmış ailelerinden Germirli Mehmet Bey ile İstanbullu Şehime Yağcızade’nin kızları, Kadir Has’ın sevgili eşi; Can, Zekiye, Nuri, Rezzan ve Aleyna’nın annesi Rezan Hanım’ın 90 yıllık tanıklığına şahit oluyor. Cumhuriyetin ilk hanımefendilerinden Rezan Has’ın renkli dünyasına aralanacak kapıyla; 1923 sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin modernleşme çabalarının bir halkası olarak Batı kültürünün İstanbul cemiyet hayatına yansımaları ele alınıyor.

Sergide Rezan Has’ın 50 yılda zevkle oluşturduğu plak koleksiyonundan bir seçki de bulunuyor. 1950’lerin kültür hayatından 60’ların müzik dünyasına, canlı orkestralardan plağa, darbelerle sekteye uğrayan sosyal hayatın 80’lerden sonra tekrar sosyalleşme alanı olarak yeniden biçimlenmesine kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin modern yüzü ile tanışmak mümkün olacak.

Rezan Has Kimdir?
1927 yılında, İstanbullu bir anne ile Kayserili bir babanın çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelir Rezan Has. Annesi, İstanbul’un Kanlıca semtinin tanınmış sakinlerinden Yağcızâde Ailesi’nden Şehime Hanım, babası ise Kayseri’nin ünlü Germirli Ailesi’nden Mehmet Bey’dir. Rezan Germirli’nin çocukluğu İstanbul’un Kanlıca semti ile Kayseri merkez ile yanı başındaki Germir’de geçer. Germirli Ailesi’nin beş evlâdından ikincisi olan ve ilkokulu Kayseri’de okuyan Rezan Germirli, ortaokulu İstanbul Kandilli Kız Lisesi’nde yatılı okur. Rezan Germirli’nin yolu 1942 yılında, Kayseri’nin önde gelenlerinden Has Ailesi’nin oğlu Kadir Has’la kesişir. Çift, 1960 yılında İstanbul’a taşınır. Adını taşıyan Rezan Has Müzesi’yle kültür ve sanata olan merak ve desteğini ölümsüzleştiren Rezan Has, pek çok kişi ve kuruma maddi ve manevi destek sağlamıştır. Toplumsal ve kültürel hayata katkıda bulunan ve bu doğrultuda eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanlarında; eşi Kadir Has ile birlikte ihtiyaç sahiplerinden desteğini esirgememiş olan Rezan Has, 1991’de eşi ile birlikte kurdukları “Kadir Has Vakfı” ile hayır işlerine devam etmektedir. Rezan Has, ince zevki, sahip olduklarını paylaşma konusundaki alçakgönüllülüğü, ailesine ve ülkenin gençlerine olan tükenmez inancı ile modern Türkiye kadınının parlayan yüzüdür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT