`Uyku ve Gölge` Sergisi

Tarihler: 09 Şubat 2011 Çarşamba ~ 08 Nisan 2011 Cuma

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2011 ~ Nis 8, 2011

Siemens Sanat`ın ``Uyku ve Gölge`` temalı yeni sergisi 9 Şubat`ta sanat izleyicilerine sunuldu. Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün`ün küratörlüğünü üstlendiği sergide Dejan Kaludjerović, Hacer Kıroğlu, Elif Öner ve Neriman Polat`ın yapıtları yer alıyor. Sergide yer alan sanatçılar, gündelik yaşamda gelişen durumların manipüle edilmiş gerçeklikleri, uyku esrikliğinin gün ışığında beliren gölgelerinde ortaya çıkan hakikati yapıtlarında somutlaştırıyorlar. Çeşitli kültürel kökenlerden gelen Türk ve yabancı sanatçıların yer aldığı sergide, birbirinden farklı içeriklerden oluşan video ve video yerleştirmeler bulunuyor.

Serginin küratörlerinden Mürteza Fidan, zifiri karanlığın yarattığı ``boşluğa`` karşın alacakaranlıktaki ``gölgenin`` görüntüyü oluşturmasından söz ederek, “Uyku, esrikliğin son aşamasında, gölgenin tekinsizliğinde ve gölgenin dönüşeceği şeyin, yani geleceğinde tamamlanmış olacak ideasını ebedileştirir. Gölge, öznenin imgelerle karşılaşmasının hakikatidir. Özne, ardı ardına gelen ayartmalara karşı, gölgenin yaratmış olduğu kuşku sayesinde direnebilmektedir`` diyor.

Dejan Kaludjerović, sergideki çalışmalarıyla kapitalist sistemi, her zamankinden çok şiddet, yüzleşme ve savaşla belirlenen davranış biçimleri ve ortak bilincin çapraşık gelişiminin varlığı konusunda artan bir farkındalık süreci aracılığıyla düşünmeye sevk etmeyi amaçlıyor ve küreselleşmiş tüketici toplumumuza özgü bir patolojinin resmini çiziyor.

Hacer Kıroğlu, “Bir ifade olanağı olarak gördüğüm yapıtlarımda; sınırlarımı ve bedenimi zorlarken, kendini açık etme ve gizleme arasındaki çelişkinin kaçınılmaz olduğu bir durum ortaya çıkmaktadır” diyor.

Neriman Polat, yapıtlarında globalizm etkisi, tüketim toplumu, stereotipler, kimlik yitimi, benzerlik ve ölüm imgesinin biçimlerini ele alıyor ve bu başlıklar yapıtlarında bazen dokümanter bazen de ironik bir dil ile biçimleniyor. Sanatçı, Türkiye’de kadının uğradığı şiddete karşı refleks olarak kurguladığı çalışmasıyla, çarpıcı bir ataerkil toplum yapısı eleştirisi sergiliyor.

Elif Öner ise işlerini çoğunlukla “zaman”, “mekân”, “sınır” ve “kent” kavramlarından çıkışla kurguluyor ve “Kullanılan her disiplinin bir bilinç hali gerektirdiğini düşünüyorum. Her materyalin kendi diliyle getirdiği anlamları ve sorunları üzerinde düşünmek çalışmalarımın yönünü belirliyor” diyor.

Uyku ve Gölge adlı sergi, 9 Şubat – 8 Nisan 2011 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT