2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Karikatür-Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 10 Mart 2012 Cumartesi ~ 30 Mart 2012 Cuma

Yer: Mephisto Kitabevi

Adres: İstiklal Cad. No.125 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 06 87

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2012 ~ Mar 30, 2012

2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali ülkenin dört bir yanındaki etkinliklerle devam ediyor.

Festival kapsamında karikatür ve fotoğraf ödüllerine başvuran sanatçıların üretimlerinden oluşan sergi 10-30 Mart tarihleri arasında Beyoğlu Mephisto Kitabevi’nde gerçekleştirilecek. Sergi açılışı 10 Mart Cumartesi günü, saat 18:00’de yapılacak. 10 – 20 Mart tarihleri arasında fotoğraf seçkisi, 20 – 30 Mart tarihleri arasında ise karikatür seçkisi sergilenecek.

Yılmaz Güney’in kamerasını yönelttiği “yaşayan gerçeklik”ten yola çıkarak “Dünyanın her köşesinde kendi gerçeğini anlatan konuşan fotoğrafları bekliyoruz.” dediğimiz fotoğraf dalında seri çekim ve tek çekim olarak belirlenen iki kategoride üretimler kabul edildi. Ülke genelinde katılımın oldukça yoğun olduğu fotoğraf ödülleri kapsamında Çerkes Karadağ, İsa Çelik ve Gültekin Tetik’ten oluşan fotoğraf jürisinin belirlediği eserler sergilenecek.

“Sinema” ve “Yılmaz Güney portreleri” olarak belirlenen iki konudaki üretimleri kabul eden karikatür dalına dünyanın pek çok yerinden katılım oldu. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Tayland, İsrail, Moldova, KKTC, Hindistan, Sudan, Romanya, İran, Sırbistan, Ukrayna, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Endonezya, Arjantin, Polonya, Finlandiya, Mısır, Bosna-Hersek, Irak, Çin, Fransa, Rusya, Çek Cumhuriyeti, ABD, Belçika, İspanya, Afganistan, Yunanistan, Brezilya, Myanmar ve Makedonya’dan çizerlerin yolladığı eserlerden; Canol Kocagöz, Aşkın Ayrancıoğlu, Musa Gümüş, Kamil Yavuz, Elena Ospina ve Paolo Dalponte’den oluşan karikatür değerlendirme kurulunun belirlediği eserler sergilenecek.

Sergi ve festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye www.yilmazguneyksf.org adresinden ve 0212 250 4993 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT