34 ünlü Üsküdar Üniversitesi’nde Kadına Şiddete Hayır Diyor

Tarihler: 05 Mart 2014 Çarşamba ~ 08 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Üsküdar Üniversitesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2014 ~ Mar 8, 2014

Üsküdar Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında “Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son” fotoğraf sergisini öğrencileriyle buluşturdu. 34 ünlü ismin poz verdiği fotoğraflarla kadına şiddet kendi bakış açılarıyla anlatılıyor. Sergi 8 Mart’a kadar gezilebilecek.

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi toplumun önemli sorunlarından biri olan Kadına Yönelik Şiddette farkındalık oluşturma adına önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın üstlendiği “Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son” adlı fotoğraf sergisi Üsküdar Üniversitesi Kuzey Yerleşkesinde açıldı.

Sergide sanat, sosyete, spor ve medya dünyasından birçok ünlü, fotoğrafçı Merve Hasman’ın objektifinin karşısına geçti ve şiddete hayır dedi.

Aralarında Yeşim Salkım, Sinem Öztürk, Esra Erol, Selin Demiratar, Bengü, Tolgahan Sayışman, Nil Karaibrahimgil, Bennu Gerede, Ayşe Kucuroğlu, Hamdi Alkan ve Irmak Ünal da bulunduğu sergide ünlüler, kadına şiddeti kendi bakış açılarıyla objektiflere yansıtıyor.

Bazıları sessiz çoğunluğun çıkmayan sesini sembolize etmek için ağzını bantlarken, bazıları da kadınların yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatmaya çalıştı. Merve Hasman, şiddet konusunun karanlık yanına dikkat çekmek için siyah-beyaz çalışmayı tercih etti.

Sergi 5– 8 Mart tarihleri arasında gezilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT