4. İstanbul Seramik Sanat Günleri Başlıyor

4. İstanbul Seramik Sanat Günleri Başlıyor

Tarihler: 23 Mayıs 2017 Salı ~ 08 Haziran 2017 Perşembe

Yer: Atatürk Kitaplığı Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2017 ~ Haz 8, 2017

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “İstanbul Seramik Sanat Günleri”, 18 Mayıs’ta başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü düzenlendiği etkinliklerle İstanbul’un kültür-sanat hayatına katkılar sunmaya devam ediyor.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, seramik sanatını toplumumuza tanıtan, toprağımızla harmanlanıp çıkan tasarım ürünlerinin güzelliğini sergileyen ve bu toprağı yoğurup şekillendiren değerli sanatçıları halkla buluşturan “İstanbul Seramik Sanat Günleri” programına ev sahipliği yapacak.

“4. İstanbul Seramik Sanat Günleri”, 18 Mayıs - 8 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Programın açılışı, 18 Mayıs Perşembe günü 16.00’da İBB Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde (Maksem) yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda yoğun bir ilgi ile takip edilen ve küratörlüğünü Duygu Bağlan’ın üstlendiği “İstanbul Seramik Sanat Günleri”, Maksem ve Atatürk Kitaplığı Galerisi olmak üzere iki ayrı mekânda iki ayrı kategoride gerçekleşecek. Türk seramik sanatının bütün kuşaklarından en önemli sanatçıların çalışmalarının yer aldığı karma sergi Maksem’de sergilenirken seramik ile amatörce uğraşanların yaptığı eserler Atatürk Kitaplığı Galerisi’nde görülebilecek. Program kapsamında Maksem’de halka açık atölye çalışmaları yapılacak. Sergiyi gezip seramik sanatı hakkında fikir sahibi olanlar, atölyede Prof. Güngör Güner, Prof. Sevim Çizer ve Prof. İsmail Yardımcı gibi değerli hocaların katkıları ile farklı teknikleri deneyimleme imkânı bulacak.

Kültürel mirasımızı, seramik sanatıyla bütünleştirerek topluma sunacak olan “4. İstanbul Seramik Sanat Günleri”ne Türkiye’nin dört bir yanından sanatçı katılacak. Programda; Bingül Başarır, Güngör Güner, Candan Dizdar Terwiel, Mustafa Tunçalp, Ayfer Kalsın, Ahmet Nejat Birdevrim gibi seramik sanatının duayen isimleri ile bu sanatı geleceğe taşıyacak olan düşünce, tasarım gücü ve bilgileriyle genç kuşağın önemli isimlerinden Elif Aydoğdu Ağatekin, Buğra Özer, Ezgi Hakan Verdu Martinez, Pınar Balkan Önal, Aslı Aydemir ve Buket Acartürk’ün de içlerinde yer aldığı 314 katılımcının 1000’e yakın seçkin eseri sergilenecek.  

Anadolu kültürünün ve sanat tarihimizin en renkli unsurları arasında yer alan seramiğin tüm yönleriyle sergileneceği “4. İstanbul Seramik Sanat Günleri”, 8 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT